Afbeelding

Nu ook eeuwige roem voor corsogroep Hooiland

Algemeen

LICHTENVOORDE –Op de afsluiter van het corsoseizoen, het bekende wagenbouwfeest, heeft Hooiland de tweede sterrentegel uitgereikt gekregen voor hun ontwerp 'Losgeslagen'. De briesende stier werd drie weken geleden de allerbeste en mooiste corsowagen bevonden door zowel de jury als het publiek. Corsovoorzitter Herman ter Haar overhandigde de tegel aan de ontwerpers van de groep Glenn ter Haar en Chris Onstenk. De tegel wordt in de Rapenburgsestraat gelegd. Na De Lummels ('Kats Abstract') is Hooiland ('Losgeslagen') de tweede corsogroep die op deze corsopromenade vereeuwigd wordt met de winnende wagen.

Door: Eveline Zuurbier

Voordat de corso-afterparty zaterdag 3 oktober kon beginnen werden de leden van corsogroep Hooiland opgewacht door andere groepen die in de Rapenburgsestraat een erehaag vormde.

Er was een lang respectvol applaus en joelen voor de winnaar. Hooiland zorgde zelf ook voor de nodige spektakel door grote rode fakkels en hun maquette mee te dragen. Binnenin de tent waren er lovende woorden van de corso-organisatie waarna de ontwerpers van 'Losgeslagen' –Glenn ter Haar en Chris Onstenk- het podium opkwamen om de tegel te onthullen. De Lummels overhandigde Hooiland een door hen gemaakt kunstwerk om daarmee hun respect over te brengen aan de nieuwe titelhouder.

Vrijwilliger van het jaar
Corsovoorzitter Herman ter Haar werd door alle wagenbouwgroepen uitgeroepen tot 'vrijwilliger van het jaar' voor al zijn werk voor het corso. Hij kreeg een pet met de opschrift CAP (Captain of the year). De corsogemeenschap werd vervolgens opgeroepen om volgend jaar zijn/haar vrijwilliger inclusief een motivatie voor te dragen.

Het wagenbouwfeest wordt door de samenwerking met de organisatie van het Oogstfeest en de markthoreca Markant en Markt 5 (4All) mogelijk gemaakt. De tent is door de organisatie van het Oogstfeest neergezet. Een dag later wordt 'Proef Lichtenvoorde' gehouden. De corso-afterparty is een feest waaraan alle bouwers en ander betrokken helpers. Onder meer trad de Corsogelegenheidsband. De band is van wisselende samenstelling en was als Zomermarkt-coverband een grote hit op de laatste Zomermarkt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant