Het huis waar Fie Kruip woonde. Foto: PR
Het huis waar Fie Kruip woonde. Foto: PR

Tip voor Sint- of Kerstcadeau: Fie Kruip oorlogsdagboek

Algemeen

Lichtenvoorde - Zeventig jaar geleden werd Nederland bevrijd van de Duitse bezetting. Het jaarlijks nationaal vieren van deze bevrijding op 5 mei en de daaraan voorafgaande dodenherdenking op 4 mei, het wordt nog steeds breed gedragen. Tien jaar geleden verscheen het gedegen boek 'Bezetting en Verzet' van Henny Bennink, dat al snel was uitverkocht. Lichtenvoorde beschikt sinds begin dit jaar over een ander boek over de oorlog dicht bij huis. Het is een oorspronkelijk naslagwerk over de dagelijkse gebeurtenissen tijdens de bezetting in Lichtenvoorde en directe omgeving: het oorlogsdagboek van Fie Kruip.

Op datumvolgorde heeft de destijds in de Rentenierstraat in Lichtenvoorde woonachtige Fie Kruip in het boek nauwkeurig de wederwaardigheden genoteerd van haarzelf, haar familie, vrienden en kennissen. Ook van hen, die in het westen van Nederland woonden.
Een nadere beschrijving van het boek is te vinden op de website www.oudheidkundelichtenvoorde.nl.
 

Verkoopadressen
Mocht u dit door de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde uitgegeven en nu nog in beperkte mate voorradige boek willen aanschaffen (prijs € 10): u kunt daarvoor in Lichtenvoorde terecht bij boekhandel Meneer Kees op de Varkensmarkt, bij Primera aan De Leest, bij VVV Oost Gelre op de Markt en bij kantoorspecialist Hulshof aan de Patronaatsstraat. In Groenlo kunt u terecht hij Boekhandel Wiegerink en de VVV, beide in de Kevelderstraat.
Sinds kort is het boek ook verkrijgbaar in de studiezaal van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, aan de IJsselkade 13 in Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant