De carnavalssoos van 2015. Foto: Gerwin Nijkamp
De carnavalssoos van 2015. Foto: Gerwin Nijkamp

Carnavalsfeest Kei en Knal Soos in Lichtenvoorde

Algemeen

Carnavalsfeest voor mensen met beperking uit hele regio

LICHTENVOORDE - Ondanks dat er in Lichtenvoorde geen carnavalsvereniging is, staat de vrijdag eraan voorafgaand wel helemaal in het teken van carnaval. De zaal van 't Zwaantje in Lichtenvoorde is dan helemaal versierd en de gasten van die avond staan allemaal prachtig verkleed te trappelen van ongeduld om te beginnen met polonaises.

De organisatie van deze avond is in handen van de vrijwilligers van de Kei en Knal Soos, de disco voor mensen met een beperking. "Deze avond is een hoogtepunt van het jaar voor veel van onze vaste bezoekers van de disco en ze kijken er dan ook lang naar uit. Bijna iedereen is verkleed en hoe! Er wordt zoveel aandacht aan geschonken want iedereen wil er zo mooi mogelijk uitzien," aldus de organisatie. "Vanaf dit jaar hebben we met de organisatie van deze avond hulp van carnavalsverenigingen De Jonge Nölepeters uit Lievelde en de Vènesikke uit Vragender. Deze groepen komen al jaren op deze avond en genieten er enorm van. Toen de carnavalsvereniging uit Lichtenvoorde ophield te bestaan boden ze zelf aan om mee te helpen. Geweldig toch!"

Winnaars en taarten
Tijdens deze avond wordt natuurlijk een prinsenpaar gekozen en zij mogen zich een jaar lang Prins en Prinses van de Kei en Knal Soos noemen. Verder zijn er nog een aantal heerlijke taarten te verdelen die geschonken zijn door Jumbo Bennink. De mooist verklede man en vrouw en de beste dansers mogen allemaal een van deze taarten mee naar huis nemen.

Muziek
Muziek mag op zo'n avond natuurlijk niet ontbreken en de DJ Jeroen van de Kei en Knal Soos zal er samen met dweilorkest Dokters Swingende Infuustoeters ongetwijfeld weer een geweldig feest van maken. Het gastoptreden van Jeremy Buttner maakt de avond compleet. De presentatie van deze carnavalsavond is in handen van André Krabbenborg.

Voor de hele regio
De bezoekers komen uit de hele regio - uit Groenlo, Winterswijk en uit allerlei andere plaatsen - net als op de gewone discoavonden. De taxi's rijden dan ook af en aan om alle feestgangers op tijd te brengen en weer naar huis te brengen.


facebook.com/knalenkeisooslichtenvoorde

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant