Amnesty schrijft voor medisch hulp

Algemeen

OOST GELRE - Liu Ping een Chinese activiste is in juni 2014 veroordeeld tot zesenhalf jaar gevangenisstraf. Ze zette zich in voor een einde aan de corruptie in haar land. Liu Ping had hooggeplaatste overheidsfunctionarissen opgeroepen hun financieel vermogen bekend te maken. Kort daarna werd ze gearresteerd. Zij zou zich schuldig hebben gemaakt aan 'ruzie zoeken, het uitlokken van onrust en het bijeenroepen van een menigte om de openbare orde te verstoren'.

In de gevangenis kreeg Liu Ping gezondheidsproblemen. Ze kampte met ernstige diarree en heeft last van een reumatische aandoening. Ook heeft ze problemen met haar ogen. Ze verloor al een paar keer tijdelijk haar zicht. Ze krijgt hiervoor geen medische zorg. Liu Ping heeft veel gewicht verloren en is erg verzwakt.
Amnesty Aalten/ Oost Gelre voert actie middels brieven. Ze roepen de autoriteiten van China op Liu Ping onmiddellijk vrij te laten en haar de medische zorg te geven die ze nodig heeft. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door een handtekening te zetten onder de petitie die ligt in de wereldwinkel en de bibliotheek in Aalten.
Voor meer informatie over onder andere de schrijfacties kan men contact opnemen met Amnesty groep Aalten/ Oost Gelre via amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant