Foto: PR
Foto: PR

Kinderzwerfboekstation op St. Ludgerusschool.

Algemeen

LICHTENVOORDE - Onlangs was Peggy van Gerven, ambassadeur van het project kinderzwerfboeken, te gast op de St. Ludgerusschool. Tijdens de opening van de Nationale Voorleesdagen, waarin veel aandacht wordt besteed aan leesplezier, heeft de ambassadeur in een interview uitgelegd wat zwerfboeken zijn en wat het doel ervan is.

Tijdens dit interview kwam er een zwerver langs die een winkelwagen vol met boeken kwam brengen. In optocht zijn we met alle kinderen en Peggy naar de hal gegaan waar de boekenkast (kinderzwerfboekstation) als een cadeautje was ingepakt. De jongste en de oudste leerling van de school hebben samen met Peggy het 'cadeautje' uitgepakt en officieel geopend.
Deze boekenkast is een ruilkast vol met kinderzwerfboeken. Dit is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven bijvoorbeeld in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen of geven ze door aan neefjes, nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes. Voor meer informatie: www.kinderzwerfboek.nl.
Graag wil de St. Ludgerusschool nog meer kinderzwerfboeken voor het zwerfboekenstation. Daarom roept de school iedereen op eigen kinderboeken uit zwerven te sturen door ze af te geven op de St. Ludgerusschool, zodat ze in het kinderzwerfboekstation een plekje kunnen krijgen.
Het zwerfboekenstation is op schooldagen open. Niet alleen kinderen van de Ludgerusschool, maar alle kinderen die wonen in Oost Gelre kunnen tussen 14.15 en 16.00 uur een boek komen halen en/of brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant