Classic WM. Foto: Marinus ter Horst
Classic WM. Foto: Marinus ter Horst

Classic WM met opera en operette in Oude Calixtus

Algemeen

GROENLO - Op zaterdag 27 februari verzorgt Classic WM in de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat te Groenlo een muzikaal heerlijke avond vol prachtige opera- en operettemelodieën. Mooie koorwerken en solistische zang uit opera's als Aida, Il Trovatore, Nabucco en La Traviata van Verdi en van diverse bekende andere componisten als Mozart, Rossini en Mascagni. Pianist is Cathelijne Maat. En als extra accent de bijdragen van het Winterswijks Koperkwartet. 'Classic WM in Concert' staat onder de bezielende leiding van Emile Engel, voor het zesde jaar dirigent van het regionaal, gemengd koor.

Oost-Gelre heeft zonder meer een groot aandeel in het concert: bij Classic WM zingen tien plaatsgenoten, onder wie Martin Hogenkamp, die tevens solist is. Hij komt in actie tijdens Toreador uit Carmen van Bizet en Nessun Dorma (Niemand mag slapen) uit Puccini's opera Turandot, heel bekend geworden door Pavarotti en Andrea Bocelli. En daarnaast maakt cameraman Léon Wijkamp (L'voorde) samen met André te Hennepe (Winterswijk) de fraaie, bijpassende achtergrondscènes. Daardoor worden de toehoorders intens betrokken bij de gezongen werken.
Er kan genoten worden van nummers over de liefde, afscheid, de natuur en nog meer facetten van het leven. De ongeveer vijftig leden zijn ervan overtuigd, dat in de mooie locatie de zang en muziek heel goed tot hun recht komen. Bijv. het koor van de hofdames uit Anna Boleyn, het Bell Chorus van Leoncavello èn het indrukwekkende Jerusalem en de Triomfmars van Verdi, samen met het blazersensemble en de pianist. De blazers komen ook twee maal solo als kwartet in actie. Solisten naast Martin zijn Marijke ten Kate, Enneke Klomps, Henk van Duinen en Ronald Eggink (Winterswijk), Marjon Westerdiep en Jet van den Bos (Eibergen).
Na afloop kan men nagenieten met een drankje en hapje.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree is € 15,= . De kaarten zijn vanaf midden deze week te koop bij de VVV's in Groenlo en Winterswijk en schoenhandel Oxener Winterswijk en 27 februari vanaf 19.30 uur aan de zaal.


www.classicwm.nl

Foto :

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant