Senioren halen herinneringen op aan de hand van foto's. Foto: Iris Halleriet
Senioren halen herinneringen op aan de hand van foto's. Foto: Iris Halleriet

Senioren halen herinneringen op aan het oude Lichtenvoorde

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op donderdagmorgen 19 mei was de bekende Achterhoekse verhalenverteller en troubadour Gery Groot Zwaaftink te gast bij De Treffer in Lichtenvoorde. Het was alweer de derde bijeenkomst in het kader van het seniorenproject Cultuur in de Wijk in Lichtenvoorde. De ochtend stond in het teken van verhalen vertellen waarbij oude foto's van Lichtenvoorde de inspiratiebron waren. Groot Zwaaftink wist de aanwezigen te enthousiasmeren door zelf verhalen te vertellen, muziek te maken en door hen te ondersteunen bij het ophalen van mooie herinneringen. De opkomst was groot.

Verschillende senioren wisten een mooi, bijzonder, emotioneel of humoristisch verhaal te vertellen aan de hand van een gekozen foto van vroeger. De foto's werden beschikbaar gesteld door de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde.
De verhalen worden verder uitgewerkt op donderdag 2 juni vanaf 10.00 uur in Marga's Grandcafé Mariënhof aan de Lievelderweg 22. De ochtend start met een optreden door Groot Zwaaftink waardoor iedereen alweer in de juiste stemming komt.
Het uiteindelijke doel is dat de eigen verhalen door de deelnemers worden verteld tijdens de verhalenvoorstelling op woensdag 22 juni, aanvang 10.00 uur, in de Bibliotheek Oost - Achterhoek aan de Dijkstraat.
De Cultuur in de Wijk activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Oost Gelre. Iedereen is van harte welkom, dus ook senioren die geen lid zijn van een ouderenbond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant