Foto: PR KBO
Foto: PR KBO

Strijd op Place de petanque

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op woensdag 18 mei werd er een fanatieke strijd op de 'place de petanque' gestreden door leden van de jeu de boules club van KBO Lichtenvoorde en gastspelers van Licht en Vaardig. Een aantal spelers zijn lid van beide partijen. Een mix van de deelnemers maakte dat de strijd mooi gelijk opging.

Onder leiding van Ed, Theo, Frans en Louis, vaste spelers op de KBO-banen, werden tactische, technische en strategische ballen gegooid door de spelers die onderling niet veel voor elkaar onderdeden. De meetlintjes moesten geregeld uit de zak gehaald worden om de dichtst bij de bute liggende bal te bepalen. De scheidsrechters waren streng maar bovenal rechtvaardig. En de onderlinge gemoedelijke en bovenal gezellige sfeer maakten dat er vooral meer gelachen werd dan dat er kritische noten gekraakt werden.

De KBO-banen liggen er zeer speelwaardig bij. Uiteraard was er deze mooie middag op tijd pauze om de inwendige mens te versterken en de tactiek te bespreken .Want: "Winnen is belangrijker dan deelnemen!" volgens een fanatieke speler die deze uitroep vergezeld liet gaan van een vette knipoog. Wie ook zin heeft om eens een balletje te werpen, kan contact opnemen met Marja Koenders, tel. 374511, Ed Jacobs, tel. 373873 of Theo Engelbarts, tel. 374834.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant