Foto: PR
Foto: PR

Amnesty's actie voor Kwetsbare Vluchtelingen vindt weerklank.

Algemeen

LICHTENVOORDE - Maandag 16 mei liep het af en aan bij de stand van Amnesty op de Achterhoekse Streekmarkt bij kaasboerderij Weenink in Lievelde. Naast de verkoop van een aantal fairtrade producten waarmee men het werk van Amnesty International kan steunen, werd vooral actie gevoerd.

Deze keer werden bezoekers uitgenodigd om de petitie te tekenen waarmee premier Rutte wordt opgeroepen in Europa te pleiten voor onvoorwaardelijke, grootschalige hervestiging van kwetsbare vluchtelingen en het aantal hervestigingsplaatsen in Nederland fors uit te breiden.
Kinderen werden op speelse wijze uitgenodigd om een vluchteling in veiligheid te brengen door een behendigheidspel, gebaseerd op het oud Hollandse kazen spel. Dit spel trok veel belangstelling en heel wat kinderen waren maar wat trots op hun prestatie! Tegelijkertijd leerden ze hoe moeilijk en onvoorspelbaar de vluchtweg van een vluchteling kan zijn.
Wij van de werkgroep Amnesty Aalten-Oost Gelre kijken terug op een bijzonder geslaagde dag waar zelfs de weergoden ons redelijk gezind waren. En premier Rutte kan vanuit Oost Gelre 346 handtekeningen van volwassenen tegemoet zien en 97 namen van kinderen onder de kinderpetitie.
Informatie is verkrijgbaar bij de werkgroep Amnesty International Aalten-Oost Gelre, Margo Molenaar.


tel.06-22277564
molenaar.margo@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant