Links wethouder Marieke Frank en rechts  directeur Marien van Lambalgen van de Residence.
Links wethouder Marieke Frank en rechts directeur Marien van Lambalgen van de Residence. Ferry Broshuis

Opening faciliteitengebouw op Residence Lichtenvoorde

Algemeen

'Lichtenvoorde wordt toeristisch op de kaart gezet'

Door Ferry Broshuis

LICHTENVOORDE - Wethouder Marieke Frank van Oost Gelre kwam zaterdag bijna woorden te kort om haar opgetogenheid over de opening van het 'faciliteitengebouw', zoals ze het uitdrukte, op Residence Lichtenvoorde aan te geven. Het faciliteitengebouw, zeg maar het horecagedeelte, werd door het weghalen van een enorm plastic scherm zichtbaar en daarop de fraaie en de Achterhoek aansprekende tekst 'Skik & Zo'.

Marieke Frank wilde in haar openingswoord niet meer ingaan op de vele moeilijke jaren die aan de realisatie van dit park voorafgingen. Jarenlang voortslepende (juridische) procedures zijn nu voorgoed in het archief opgeborgen. En zaterdag was het dus een gloriedag.
"Hier staat een trotse wethouder," aldus Marieke Frank en met deze Residence en dit faciliteitengebouw wordt Lichtenvoorde toeristisch op de kaart gezet. Er is ontzettend hard gewerkt om het allemaal op tijd rond te krijgen. Daarna verrichtte ze samen met de directeur van de Topparken Residence, Marien van Lambalgen, de openingsceremonie.

Barry Reijrink
Het was zaterdag ook een gloriedag voor horecaondernemer Barry Reijrink die uit een bekend Lievelds geslacht van horecaondernemers komt. Hij gaat met enthousiasme, met degelijkheid en vakmanschap het horecagedeelte exploiteren. Barry heeft veel ervaring opgedaan in de horeca; zo werkte hij onder meer bij Frerikshof in Winterswijk, hotel Haarhuis in Arnhem en bij het van der Valk concern in de Cantharel. Maar zijn echte hele primaire opleiding, zoals hij lachend vertelt, kreeg hij toch bij zijn ouders in hotel-restaurant Reijrink in Lievelde waar hij als kleine jongen al enthousiast meehielp bij tal van festijnen. Gepokt en gemazeld in het horecawezen zou je het kunnen noemen.

Rondleiding
Het moet gezegd: het ziet er allemaal echt perfect uit. Met een mooie en tegelijkertijd degelijke uitstraling. Binnen in het restaurant zijn 60 zitplaatsen en op het fraaie terras is er plaats voor 100 mensen en daar werd zaterdag gelijk al een flink gebruik van gemaakt. Barry heeft ook een fulltime kok in dienst. Het is de chef-kok van Haarhuis die hij naar Lichtenvoorde heeft gehaald. Dus op de kwaliteit van de maaltijden zal wat hem betreft ook niets af te dingen zijn.
"Het is een mooie manier van Skik hebben," zo vat Barry het nog eens samen. Hij heeft voorts 10 medewerkers, deels in parttime verband, en zijn echtgenote Mariël werkt tevens mee; zij is marketingmanager en dat komt natuurlijk goed uit.
Er zijn in het horecagedeelte ook bowlingbanen aangelegd, er is een overdekt zwembad, er zijn mooie voorzieningen voor de kinderen en ga zo naar door.
Het is ook een unieke gelegenheid voor kleine feestjes zoals tegenwoordig in de mode is. Het moet volgens de exploitanten toch gewoon een genot zijn om naar de Residence te rijden, gelegen aan de Boschlaan 26 in Lichtenvoorde. .

Residence
Het park Residence telt nu nog 50 huisjes, maar als het straks is volgebouwd gaat het om 150 huisjes terwijl er voorts een camping is voor 38 plekken. De huisjes kunnen worden gekocht maar ook gehuurd.
Het complex telt ook enkele fraaie visvijvers en je kunt eigenlijk zonder meer verwachten dat deze voorzieningenmix van een perfecte horera en een perfecte Residence een boost zullen geven aan het Achterhoekse toerisme en aan de Achterhoekers zelf.

Links Barry Reijrink met echtgenote Mariël bij hun nieuwe horecabedrijf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant