SL Benfica wint het Marveldtoernooi 2016. Foto: PR
SL Benfica wint het Marveldtoernooi 2016. Foto: PR

SL Benfica wint 27e Internationale Marveldtoernooi

Algemeen

GROENLO - Nadat beide teams tweede waren geworden in hun respectievelijke poules versloegen SL Benfica, debutant uit Portugal, en RSC Anderlecht, voor de 5e keer aanwezig op het toernooi, in de halve finale de als eerste geëindigde teams Right to Dream en Ajax. Hierdoor kwamen Benfica en Anderlecht alsnog tegenover elkaar te staan in de finale van het 27e Marveldtoernooi voor teams onder de 15. In de slotwedstrijd bleek de ploeg uit Portugal te sterk en met een uitslag van 2 - 0 won deze debutant overtuigend en werd daarmee de winnaar van het toernooi.

De bezoekers van het toernooi hebben op sportpark Den Elshof weer drie dagen mogen genieten van voetbal op topniveau. Er werden sportieve wedstrijden gespeeld met attractief en fris voetbal. Een manier van de toernooiorganisatie om sportief gedrag te belonen is het uitreiken van de Fairplay Cup. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het team dat zich het meest sportief gedraagt, zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes. Dit jaar mocht hoofd arbitragezaken, Jeroen Sanders, de prijs uitreiken aan SL Benfica.
Het Marveldtoernooi heeft zich opnieuw verbonden aan het goede doel KiKa, Kinderen Kankervrij. Dit jaar was er een unieke actie. Tijdens het toernooi konden bezoekers raden hoeveel doelpunten er in totaal gescoord zouden worden tijdens het toernooi. Voor elk gescoord doelpunt wordt 10 euro aan KiKa geschonken en voor elk doelpunt van het team van s.v. Grol en de doelpunten die in de finale werden gescoord kwam daar nog eens 27 euro bij. In het totaal werd 105 keer gescoord. De heer Gerrit Pfeiffer, hoofdsponsor van s.v. Grol en sponsor van het Internationaal Marveldtoernooi, mocht op zondag een cheque met een bedrag van maar liefst € 1080,- uitreiken aan Diri Bottinga, de vertegenwoordigster van KiKa. Daarnaast was er dit jaar een tweede - regionaal - goed doel, te weten Kanjers voor Kanjers. Op uitnodiging van hen mocht een aantal G-teams een bezoek brengen aan het toernooi en kregen zij een rondleiding.
Voordat de winnende ploeg de beker in ontvangst mocht nemen, werden eerst een aantal andere prijzen uitgereikt. Zo was de meest waardevolle speler van het toernooi dit jaar Grolspeler Remco Everink. Naast dat hij het winnende doelpunt vrijdag maakte tegen Manchester United, stond hij ook zijn mannetje centraal achterin en haalde hij veel ballen weg. De aanmoedigingsprijs ging naar Teun Reijrink van s.v. Grol. Veruit de jongste speler van de selectie, maar daar was tijdens het toernooi niets van te merken. Hij hield zich zeer knap staande tussen het geweldige spelniveau.
De volgende die werd beloond was de nummer 9 van Ajax, Daishawn Redan. Met 6 doelpunten op zijn naam was hij de absolute topscorer van het toernooi. De beste keeper was Maxime Delanghe van RSC Anderlecht. Volgens de jury had hij snelle attente reacties, stuurde hij zijn teamgenoten aan, was hij een persoonlijkheid in de goal en een goede penaltystopper. Als beste speler van het toernooi werd SL Benfica's nummer 7, Umaro Embalo, uitgeroepen. Hij was ontzettend snel, werd veel aangespeeld, was erg vaardig en sterk in de steekpass.
Het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi kijkt terug op een prachtig toernooi met een fantastische winnaar.

Volledige eindstand:
1: SL Benfica
2: RSC Anderlecht
3: Ajax
4: Right to Dream
5: PSV
6: Real Madrid
7: F.C. Twente
8: Feyenoord
9: KRC Genk
10: Chelsea FC
11: Manchester United
12: SV Grol

Kijk voor meer foto's, filmpjes en interviews op:
website (www.marveld.info)
twitter (@marveldtoernooi)
facebook (marveldtournament)
instagram (int.marveld_tournament)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant