Afbeelding

Elfde editie Achterhoek Spektakel Toer in Lievelde

Algemeen

LIEVELDE - In Lievelde, in en om de gebouwen van Erve Kots, zal op zaterdag 4 juni de eerste etappe van de Achterhoek Spektakel Toer 2016 gehouden worden. Het gehele museumterrein en ook het voorplein van het Brouwhoes en het restaurant zullen vanaf 12.00 uur tot laat in de avond in beslag genomen worden door muzikanten en acrobaten, dichters en jongleurs, safarigidsen en komieken.

Theatergroep Hilaria geeft een nieuwe kijk op de geschiedenis en het Duo Gi-Jo laat chimpansees dansen. Levensliederen worden gezongen en op de muziek van de Eightball Boppers zullen oma en opa Groot Kormelink nog een keer laten zien hoe je de echte rock'n roll moet dansen.Klassieke muziek klinkt van achter de houtzagerij en ervoor doet Circus Zanzara mensen versteld staan. Het steeds maar doorgaande programma (meer dan zestig voorstellingen en concerten) zorgt er voor dat bezoekers haast ogen, oren en ook benen te kort komen om alles mee te maken. Om 11.15 uur vertrekt er een grote optocht vanaf het Koningsplein in Lievelde op weg naar het museum. Langs de weg zijn "reuskes", voor de muziek loopt "den keerl met de veuropstok". Jong en oud lopen mee, want "at alles met löp he-w optocht".
Het 80-jarig jubileumfeest van museum Erve Kots gaat tot ver in de avond door. De band Balkanari speelt dan voor de derde keer. Het internationaal bekende Bencha Theater geeft om 21.30 uur nog een luchtacrobatische voorstelling. Boh Foi Toch speelt om 20.15 uur een eerste set en om 22.00 uur ter afsluiting de tweede. Er zal geen 'Jong meer aan de Teke blijven staan, Beernd van Kuperi'j neemt na afloop Mientje mee in zijn Amerikaan. En Vrouw Begeerdink klaagt over Roepen op de Moos'. De etappe Lievelde van de Achterhoek Spektakel Toer wordt wat de organisatie betreft één grote 'verjeursvisite'. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant