Vragender Kermis 2015. Foto: PR
Vragender Kermis 2015. Foto: PR

Kermis in Vragender

Algemeen

VRAGENDER - In het weekend van 4 , 5 en 6 juni is er weer de jaarlijkse kermis op de Vragenderse Bult. Hoogtepunt is ongetwijfeld weer de spectaculaire optocht die op zondagmiddag 5 juni om 14.30 uur van start gaat. Net als alle andere jaren worden er weer actuele onderwerpen gebruikt en voorzien van scherpe en dubbelzinnige teksten. Naast de vele grote wagens is er ook nog de tussenklasse voor de jongens en meisjes van groep 8 van de basisschool tot en met de leeftijd van 16 jaar en een enorme optocht van vele kleine wagens. Naast de grote optocht is er natuurlijk ook weer de jaarlijkse strijd om de titels bij het vogelschieten voor de heren en dames en het vogelgooien voor de jeugd vanaf de de basisschool tot 18 jaar op maandagmorgen.

Zaterdag 4 juni
Om 13.00 uur begint de kermis met de traditionele optocht voor alle kinderen uit Vragender met fanfare en drumband Antonius, waarna de kinderspelen zijn in de speeltuin. Na afloop zijn er traktaties en worden er vrijkaartjes uitgedeeld. Om ongeveer 15.15 uur is het hardlopen. De jeugd start als eerste en er wordt gelopen in drie leeftijdsgroepen: groep 3 + 7- en 8-jarigen, 9- en 10- jarigen en tenslotte 11-jarigen en ouder van de basisschool. Hierna is de beurt aan de meisjes en jongens vanaf de basisschool tot 16 jaar en om ongeveer 16.00 uur starten de heren en dames boven de 16 jaar; waarbij de dames twee ronden lopen en de heren vier.
Om 19.00 uur begint de Kermismis met fanfare Antonius.

Zondag 5 juni
Zondagmiddag begint om 14.30 uur de optocht door Vragender met fanfare en drumband Antonius en harmonie en drumband Lievelde.

Maandag 6 juni
Maandagmorgen om 05.00 uur klinkt het reveille . Om 08.30 uur opstelling van de optocht en bekendmaking van de prijzen van de kleine wagens. Om 09.00 uur optocht door het centrum van Vragender, waarbij de wethouder Vincent van Uem en de pastoor zullen aansluiten op weg naar het feestterrein. Hierna zal de strijd losbarsten bij het vogelschieten voor heren en dames, en bij het vogelgooien voor de jeugd. Het eerste schot wordt gelost door de wethouder. Daarnaast is er gelegenheid om mee te doen aan de volksspelen: doeltrappen en prijsschieten met buks. Tijdens de pauze zullen de prijzen bekend worden gemaakt van de grote wagens en van de tussenklasse. Nadat de koningsparen bekend zijn, vindt de huldiging plaats op het feestterrein waarbij de wethouder de versierselen zal omhangen en nadien zullen de kersverse koningsparen voorafgegaan door de vendeliers, fanfare en drumband naar het Koningshuis geleid worden. Dan begint het kermisvieren voor de Vragenderse gemeenschap in twee horecagelegenheden tot in de kleine uurtjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant