Mick Wopereis uit Zieuwent crosste naar de tweede plek tijdens het NK Jeugd Motocross 85 cc kleine wielen. Foto: PR
Mick Wopereis uit Zieuwent crosste naar de tweede plek tijdens het NK Jeugd Motocross 85 cc kleine wielen. Foto: PR

Mick Wopereis tweede van Nedeland

Algemeen

ZIEUWENT - Mick Wopereis kan terugkijken op een goed en mooi seizoen bij de KNMV Jeugd Motocross 85 cc kleine wielen. Door zeer constant te scoren dit lange seizoen wist hij af te sluiten met een mooie tweede plek in het Nederlands Kampioenschap. Een mooie beloning voor de grote hoeveelheid arbeid die Mick en zijn team hebben geleverd.Als voorbereiding op het seizoen 2016 is Mick in de winter namelijk gestart bij K&C Training onder leiding van Theo Dijkstra. Hier werd een intensief trainingsprogramma afgewerkt, voor zowel kracht, conditie als de fysieke gesteldheid.

Het intensieve trainingsprogramma bij K&C Training alleen was niet genoeg voor Mick Wopereis om tweede van Nederland te worden Natuurlijk werden er ook de nodige meters op de motor gemaakt in binnen- en buitenland om zo genoeg ritme op te doen voor de eerste NK Jeugd wedstrijd in Boekel. Gedurende het seizoen kwam de 'Komeet uit Zieuwent' steeds beter in zijn ritme. Hiermee kwamen ook de hoge klasseringen en steeds vaker kwam Mick op het podium.
Het niveau is zeer hoog bij de KNMV Jeugd, maar Mick wist goed zijn mannetje te staan. "Ook als team zijn we de goede weg ingeslagen", zo vertelt vader Iwan. Mick heeft een persoonlijk begeleider (Patrick Klein Baltink), die hem tijdens de wedstrijden bijstaat. Voor de motoren zijn Mathieu Wopereis, Lau Wopereis en vader Iwan verantwoordelijk, zodat Mick optimaal kan profiteren van goed materiaal. De verzorging van Mick wordt door moeder Susanne Wopereis gedaan en tevens is ook zusje Lot altijd van de partij om Mick te steunen.
Verder wordt het team elke wedstrijd voorzien van fotomateriaal door de vaste fotografen Reba MX Photos en RGP Photo. "De harmonie is super goed in het team en 2017 zal dan ook op dezelfde manier voortgezet worden, maar dan in de nieuwe klasse: de 85cc grote wielen. De eerste meters zijn inmiddels gemaakt met de nieuwe motor en Mick voelt zich erg thuis op de grote machine."

In 2017 de strijd aan met binnen- en buitenlandse crossers
Het zal een belangrijk jaar worden in deze zware klasse, waar zowel rijders uit binnen- als buitenland actief zullen zijn. Ook zal Mick in 2017 deel gaan nemen aan vijf wedstrijden die meetellen voor de Dutch Masters Of Motocross.
Er zal in 2017 gereden worden in de kleuren van DOC (Diesel Oil Company), die evenals voorgaande jaren weer vertrouwen heeft in de prestaties van Mick. De andere sponsoren blijven ongewijzigd. "Hier zijn we dan ook erg blij mee. Bij deze willen we iedereen bedanken die ons op wat voor manier dan ook steunen."

De verrichtingen van Mick zijn te volgen op Facebook:

Mick Wopereis #80
Team Wopereis #80

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant