Afbeelding

RKZVC wint in matige wedstrijd van FC Trias

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC heeft in een matige wedstrijd een goed resultaat gehaald: 3-0 winst op FC Trias.

Mogelijk was het door de stevige wind lastig om tot goed spel te komen. Bovendien was de veldverhouding ongeveer in evenwicht zodat aanvallende combinaties ook niet gemakkelijk waren waardoor er aan beide kanten regelmatig balverlies was. In de 7e minuut kreeg Ties Heutinck de eerste vrije kans na een 1-2 combinatie met Sven Jurjus maar hij schoot ruim naast. Trias probeerde met een aantal schoten van 20 meter of meer gevaar te stichten maar die gingen vooralsnog ruim langs. In de 23e minuut kon Jens Schutten op rechts door na een pass van Sven Jurjus maar hij schoot vanuit een schuine hoek ruim naast. In de 36e minuut kwam RKZVC goed weg toen FC Trias van zo'n 16 meter afstand hard op de lat schoot. De laatste kans was twee minuten later voor RKZVC na een corner van Jouke Knippenborg maar Toby Bokkers kon er net niet goed bij met het hoofd.

Het wedstrijdbeeld was het eerste kwartier na rust hetzelfde. Het spel werd wel opener waardoor er meer doelpogingen waren. De eerste van FC Trias na 10 minuten ging ruim naast. In dezelfde minuut kon Ties Heutinck onder zware druk vanaf 11 meter schieten (recht op de keeper). Drie minuten later kon Wesley Keegstra een vrije trap nog net via de lat tot corner verwerken waarna RKZVC in de 61e minuut de wedstrijd open brak. Michiel Krabbenborg bereikte met een diagonaal pass Jouke Knippenborg op rechts waarna Jens Schutten diens voorzet op de 5 meter lijn binnen kopte tot 1-0. Enkele minuten later kopte dezelfde Jens over de kruising na goed doorzetten van Sven Jurjus op rechts. FC Trias probeerde hierna nog iets meer naar voren druk te zetten en kwam tot enkele schoten van buiten de zestien die echter niet binnen de palen kwamen. Door deze druk naar voren kregen de Zieuwentse voorwaartsen wel meer ruimte. Zo zette Sven Jurjus in de 75e minuut op rechts wederom goed door maar het schot van Tim van Wijngaarden werd geblokt. In de 86e minuut kwam Sven Jurjus over rechts weer door waarna Sjors Storkhorst zijn pass beheerst afrondde in de linker benedenhoek. Een laatste schot van FC Trias in de 89e minuut kon nog vrij gemakkelijk door Wesley Keegstra worden gepakt. Een mooie counter in de laatste minuut leidde uiteindelijk tot de eindstand. Op links speelde Jouke Knippenborg naar Remco van Leeuwen die met buitenkantje rechts de bal naar Sjors Storkhorst in het centrum speelde. Hij kapte een verdediger uit waarna hij beheerst in de rechter benedenhoek de 3-0 scoorde.

RKZVC speelde de laatste maand minder overtuigend en verloor veel punten. Deze zondag was het spel ook niet overtuigend maar werden de drie punten wel thuis gehouden. Doordat koploper Gendringen gelijk speelde in Lochem is de achterstand op Gendringen teruggebracht tot twee punten en dat geeft ook een goed gevoel.

Zondag 13 december speelt RKZVC 1 tegen VIOD 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop.