Het bestuur van de stichting Vrienden van Antoniushove. Foto: PR
Het bestuur van de stichting Vrienden van Antoniushove. Foto: PR

Vrienden van Careaz Antoniushove bedanken de donateurs

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Vrienden van Careaz Antoniushove heeft als doel het leven van de ouderen die bij zorgorganisatie Careaz in Lichtenvoorde wonen te veraangenamen. Met het geld dat particuliere donateurs en bedrijven geven, worden mooie dingen mogelijk gemaakt .

Frans Ticheloven, voorzitter van De Vrienden van Careaz Antoniushove: "Onze stichting bestaat dankzij de donateurs. Zij vinden het fijn dat hun bijdrage besteed wordt aan mensen in de buurt. Vorige week sloten we in de bestuursvergadering 2015 af, een mooi moment om iedereen te laten weten wat we met het geld hebben gedaan en nog gaan doen."

Tovertafel
Careaz heeft drie woonzorglocaties in Lichtenvoorde: Antoniushove, Patronaatshof en Hof van Flierbeek. In Antoniushove werden de ouderen verblijd met een tovertafel: een nieuw spelconcept dat bestaat uit interactieve lichtanimaties die worden geprojecteerd op de eettafel en mensen met dementie stimuleert te bewegen en te reageren. Ticheloven: "Dit is zo'n groot succes dat we dit jaar er ook een voor Hof van Flierbeek aanschaffen."

Hartverwarmende reacties
Ook werd met het geld het terras van twee kleinschalige woongroepen opnieuw aangekleed met onder andere kleurige kussen en een parasol. Er kwamen sfeervolle fotowanden met beelden van oud-Lichtenvoorde in Hof van Flierbeek en het vervoer voor een gezellig dagje naar de dierentuin werd mogelijk gemaakt. Ticheloven: "We zien aan de hartverwarmende reacties hoe al deze dingen bijdragen aan het welzijn van de ouderen. Dat is toch mooi?"

Plannen voor dit jaar
Voor 2016 staat naast de tweede tovertafel ook nieuw tuinmeubilair voor Antoniushove op de planning, net als een braintrainer. Dit is een spelcomputer voor ouderen met als doel de geheugenfuncties spelenderwijs te stimuleren of activeren. Ook mooie posters voor op de deuren in Patronaatshof en op de muur in Antoniushove worden aangeschaft om het wonen in een woonzorgcentrum zo huiselijk mogelijk te maken.

Donateurs bedankt én welkom
Ticheloven: "Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om alle donateurs te bedanken voor hun bijdrage. We hebben in 2015 veel kunnen betekenen voor de ouderen in Lichtenvoorde en daar ben ik trots op! In 2016 gaan we hier uiteraard mee verder." Wie ook het mooie werk van de Vrienden van Antoniushove wil helpen steunen, kan contact opnemen met Frans Ticheloven via e-mail: frans.ticheloven@gmail.com of via telefoonnummer 0544 - 37 75 55.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant