De zorgverleners van het Centrum Alternatieve Zorg Achterhoek. Foto: Liesbeth Spaansen
De zorgverleners van het Centrum Alternatieve Zorg Achterhoek. Foto: Liesbeth Spaansen

Centrum Alternatieve Zorg Achterhoek

Algemeen

LICHTENVOORDE - Onlangs werd de naam officieel bekend gemaakt: de praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze Jan Elferink gaat op in de naam Centrum Alternatieve Zorg Achterhoek. Deze naam is niet zomaar gekozen. In het gebouw zijn intussen nog een paar andere alternatieve vormen van behandelen opgenomen.

De naam Centrum Alternatieve Zorg Achterhoek, gevestigd aan de Dijkstraat 25 in Lichtenvoorde, geeft ruimte aan alternatieve zorg. De naam is dan ook samen te vatten in CAZA, en 'casa' betekent ook nog eens 'huis' in het Spaans.
Momenteel bestaan de mogelijkheden voor alternatieve zorg uit: de Traditionele Chinese Geneeswijze door Jan Elferink met acupunctuur en Chinese kruiden, uit fysiotherapie met osteopatische technieken door Nicole Harbers en uit Tuina massage technieken door Mirjam Veenhuis. Het is niet uitgesloten dat het zorgaanbod zich nog verder zal uitbreiden. De ruimte is er wel voor. Welke vorm van behandelen er ook nog bij zal komen, het moet wel een behandelvorm zijn die door zorgverzekeraars - in ieder geval voor een deel - wordt vergoed.

Wie interesse heeft in de behandelvormen die er nu worden geboden, kan terecht op de open dagen die worden gehouden op zaterdag 13 februari van 10.00 uur tot 15.00 uur en op zondag 14 februari van 11.00 uur tot 16.00 uur. Wie eens wil weten hoe een behandeling in zijn werk gaat, kan zich aanmelden voor een 'proef' op de open dagen. Dat worden dan wel behandelingen met een open deur. Mensen kunnen dan op dat moment tijdens de behandeling en daarna vragen stellen. De behandelingen op de open dagen zijn gratis.
Ook geeft Jan Elferink op de open dagen een aantal lezingen. Dit keer is het onderwerp: de vijf elementenleer. Die lezingen zullen steeds gehouden worden als er voldoende mensen zijn die er belangstelling voor hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant