Mariënveld verliest van Dinxperlo

Algemeen

MARIENVELDE - Als nummer zeven reist Mariënveld af naar koploper Dinxperlo dat het kampioenschap binnen handbereik heeft. Vorig weekend speelde Mariënveld haar slechtste wedstrijd van het seizoen, met 0-4 werd verloren van Doetinchem. Dinxperlo speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Beltrum.

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar aan geen van beide kanten kwamen kansen tot stand. Het leek een 0-0 te worden, in ieder geval met de rust, maar in de 44e minuut scoorde Dinxperlo de onverwachte 1-0. Een bal in de lange hoek hobbelde langzaam binnen. Mariënveld was van slag door deze treffer en kreeg er twee minuten later nog eentje tegen. Kans nummer twee voor Dinxperlo werd ook doelpunt nummer twee. De spits schoot uit de draai via een been de 2-0 binnen. Waar een 0-0 de verhouding goed had weergegeven stond het nu 2-0 voor de thuisploeg. Een prima eerste helft van Mariënveld, met ook wat kleine kansen, eindigde in een onverwachte 2-0 ruststand.

De tweede helft bleef Mariënveld goed spelen en kreeg het via Harm al vrij vroeg een 100% kans om de verdiende aansluitingstreffer te maken. Harm was echter onzorgvuldig in de afwerking en schoot de bal naast. Niet veel later was daar nog een 100%, nu voor Lloyd. Hij omspeelde de keeper slim en schoof de bal in het lege doel. Door het hobbelige veld werd ook deze doelpoging, in een leeg doel op zo'n 5 meter, nog een lastige taak. Maar hij viel binnen en Mariënveld zette Dinxperlo onder druk. De thuisploeg kwam er via de counter nog af en toe uit doordat er meer vooruit werd gevoetbald door Mariënveld. Scoren deed de thuisploeg niet meer en helaas kon Mariënveld in de slotfase niet de terechte gelijkmaker binnenschieten.

Een goede pot voetbal met veel strijd werd helaas niet omgezet in een punt voor Mariënveld. 'Het geluk van de kampioen' kwam vandaag naar boven en Dinxperlo kan aftellen naar de titel in 4C. Zondag is Mariënveld vrij, de week daarna komt Beltrum op bezoek.