De families Groters met zoontje Stein (rechts) en Koops met zoontje Tim (midden). Foto: Theo Huijskes
De families Groters met zoontje Stein (rechts) en Koops met zoontje Tim (midden). Foto: Theo Huijskes

Benefietdag Duchenne een groot succes

Algemeen

Heroes kijken uit naar opbrengst

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Terwijl hun zoontjes Stein (7) en Tim (10), beiden lijdend aan Duchenne Spierdystrofie, zich volop vermaken in het bij Fox Horeca in Vragender ingerichte speelparadijs, halen de beide moeders en tevens initiatiefnemers (Anke Groters uit Harreveld en Wencke Koops uit Lichtenvoorde) alles uit de kast om de Benefietdag Duchenne in Oost Gelre in goede banen te leiden. Alle in de voorbereidingen en afgelopen zaterdag op de dag zelf geïnvesteerde energie blijft niet onbeloond. De actiedag, die in het teken staat van het zoveel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van de slopende spierziekte, wordt in alle opzichten een groot succes, met een hoge opbrengst.

Het dagprogramma - mogelijk dankzij sponsoren en vrijwilligers - bij Fox Horeca in Vragender kent drie hoofdonderdelen: de kinderdag, het dinerarrangement en de feestavond. Deze programmering heeft tot gevolg dat het de gehele dag een komen en gaan is van mensen. Met name de kinderbezigheden, variërende van diverse workshops (bloemen, dansen, muziekinstrumenten en dj) tot activiteiten als schminken, knutselen, het oplaten van ballonnen, de trekking van een grootscheepse verloting en een eindfeestje met DJ Chris, is professioneel aangepakt en krijgt veel bijval van de deelnemende kinderen en hun ouders, familieleden en overige belangstellenden.

Onvergetelijke dag
"Een onvergetelijke dag, die uiteindelijk is uitgemond in een super succes", vertelt Anke Groters. "Dankzij de medewerking van circa 50 vrijwilligers liep alles gesmeerd. Het kan niet anders dan dat de eindopbrengst een schitterend bedrag wordt. Zodra die opbrengst bekend is, komen wij daarmee naar buiten. De vraag of het een jaarlijks terugkerend gebeuren gaat worden, beantwoorden wij met nee. Een dergelijke dag moet je zien als een eenmalig gebeuren. Wel zullen wij ons in de komende jaren gaan beraden over eventueel andere activiteiten. Want er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoeksprojecten."
Ook Wencke Koops kijkt met voldane, en trotse gevoelens terug op deze dag. "Een geweldig feest, dat goed verliep. Iedereen was enthousiast en heeft zich vermaakt. Geen enkel negatief geluid gehoord. Opvallend succesvol was ook het diner. Hiervoor hadden zich maar liefst 150 gasten aangemeld. Door de spontane samenwerking met Lunchcafé Bijzonder Gewoon viel alles op meer dan positieve wijze samen. Ook het avondfeest met medewerking van de band 'Curls on Fire' kende een gezellig verloop, waarbij vermeld dient te worden dat de verlotingen, gehouden tijdens het diner en de feestavond een groot succes waren. Alom tevredenheid dus!"

Waardecheque
De beide Oost Gelrese Heroes Anke en Wencke werden tijdens het diner bovendien verrast met een cheque. Een in Zieuwent gehouden wandeltocht heeft het mooie bedrag van € 1.121,60 opgebracht voor het Duchenne Parent Project. "Een prachtig gebaar", reageren Anke en Wencke in koor. "Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er nooit geld genoeg is. In Nederland zijn met betrekking tot Duchenne Dystrofie tal van kostbare onderzoeken bezig, om medicijnen en behandelingen te ontwikkelen. Daarom hopen wij dat er nog steeds mensen zijn, die zich bereid verklaren om alsnog een bedrag over te maken. Wij hopen vervolgens binnen enkele weken de totaalopbrengst bekend te kunnen maken. Voor nu bedanken we iedereen, die ons op de een of andere manier heeft geholpen!"

In de publicatie van vorige week, onder andere in de Elna, is door een foutje van de organisatoren per abuis een fout bankrekeningnummer genoemd. Vandaar nu nogmaals het bankrekeningnummer voor wie alsnog wil doneren: het IBAN-nummer is NL15 INGB 0000818818 ten name van Duchenne Parent Project onder vermelding van Benefiet Oost Gelre.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant