Nieuw dorpsplan voor Zieuwent

Algemeen

ZIEUWENT - Op vrijdag 8 juli vanaf 20.30 uur wordt door Zieuwents Belang in de grote zaal van het Witte Paard in Zieuwent het nieuwe dorpsplan gepresenteerd. Tevens presenteert Jong Zieuwents Belang de nieuw ontwikkelde dorpsagenda als onderdeel van het dorpsplan.

Elf jaar geleden, in 2005, heeft Zieuwents Belang samen met een uitwerkgroep het eerste dorpsplan geschreven. Dit document heeft ertoe bijgedragen dat vele wensen en ideeën, afkomstig van de bevolking van Zieuwent, zijn gerealiseerd. Voorbeelden zijn het nieuwe Waareisegebouw en de vernieuwing van de dorpskern. Het huidige dorpsplan (2005-2015) moest geactualiseerd worden en mede dankzij een erg ondernemende werkgroep en de input van de bevolking van Zieuwent is er een nieuw plan tot stand gekomen.

Een club enthousiaste mensen, op initiatief van Jong Zieuwents Belang en met ondersteuning van Zieuwents Belang, heeft naar aanleiding van een eerder gehouden startavond en verbetergroep het idee opgevat om te werken aan een dorpsagenda voor Zieuwent. Hierop wordt alle informatie over Zieuwent en haar activiteiten verzameld, gepresenteerd en verspreid. De juiste informatie moet zo op een eenvoudige, centrale manier bij iedereen terecht komen. Het idee komt voort uit het feit dat er nu veel informatie beschikbaar is, maar vaak versnipperd. Daarnaast komt de informatie vaak niet bij iedereen terecht die het misschien wel zou willen ontvangen. Een dorpsagenda is volgens de werkgroep de oplossing. Zij denken zo meer mensen te kunnen bereiken en tegelijkertijd eenheid en gezamenlijkheid uit te kunnen uitstralen.

De website www.zieuwent.com wordt opnieuw opgezet en van meerdere presentatiekanalen voorzien, zowel digitaal als 'op papier'. Voor elke doelgroep zoekt men een passend communicatiemiddel. Informatiebronnen zijn de lokale bevolking, lokale verenigingen/instellingen en lokale bedrijven. De website wordt aantrekkelijk met vooral een overzichtelijke weergave van informatie. Daarnaast wil men samenwerken met andere nieuwsaanbieders zoals de PIOT en de Kerkklok, want niet iedereen maakt gebruik van internet. Zij leveren informatie aan, maar kunnen bovenal ook gebruik maken van de verzamelde informatie.

Op de agenda staan lokale activiteiten en berichten die kort, beknopt, actueel en openbaar zijn en mogelijk ook commerciële advertenties. Persoonlijke berichten en spam uiteraard niet. Het gaat om aankondigingen vooraf en geen verslagen van evenementen achteraf. Informatie, met name op het sociale vlak, is zo compleet mogelijk voor iedereen centraal beschikbaar en makkelijk toegankelijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant