Hester Bergsma in haar praktijkruimte van My Life Slim in Varsseveld. Foto: Pauline Redlich
Hester Bergsma in haar praktijkruimte van My Life Slim in Varsseveld. Foto: Pauline Redlich

My-LifeSlim, afvallen met begeleiding

Algemeen

In de afslankpraktijk of online bij u thuis

VARSSEVELD – Verantwoord afvallen met begeleiding werkt in de praktijk beter dan alleen aan de slag gaan. Persoonlijk gewichtsconsulent Hester Bergsma uit Varsseveld startte op 1 maart haar My-LifeSlim afslankpraktijk aan de Sinderenseweg 40 in Varsseveld. Zij begeleidt mensen,  die op een verantwoorde manier, één tot twee kilo per week willen afvallen en daarmee niet alleen grip krijgen, maar vooral ook grip houden op hun gezondheid.

Door Pauline Redlich

Bergsma helpt mensen om zowel op hun gewicht als op hun eten te letten. "Het is belangrijk dat hetgeen je eet suiker- en vetarm is en dat je voldoende beweegt. Je wilt tenslotte vet verliezen en geen spiermassa. Afvallen is vaak niet gemakkelijk. En voor veel mensen ook niet leuk. Het persoonlijke dieet, de speciale My-LifeSlim voedingssupplementen en de goede begeleiding (online of met een bezoek aan mijn praktijk) maken afvallen gemakkelijker.

We beginnen met een intake van ongeveer dertig minuten waarbij ik allerlei vragen stel en lengte, gewicht, vetpercentage en bloeddruk opmeet. Ik maak direct een persoonlijk dagschema en stel een verantwoord dieet samen, waarbij ik rekening houd met eetgewoontes, werk, sport, medicijngebruik en de algemene gezondheid. We bespreken het streefgewicht, kijken kritisch naar het eetpatroon en stellen realistische doelen voor een weloverwogen start. Als openingsactie kost de uitgebreide intake (die normaal 25 euro kost) slecht eenmalig 12,50 euro. Daarop volgen wekelijks meten, wegen en voortgangsbesprekingen. Deze begeleiding, het persoonlijke dagschema en de My-LifeSlim supplementen samen, kosten slechts 23,50 euro per week. 

Als het gewenste gewicht bereikt is bouwen we  langzaam (gedurende drie weken) het gebruik van de supplementen af, verzwaren we de maaltijden zodat het afvallen stopt en het behaalde gewicht zich stabiliseert.

Bergsma legt uit dat de My-LifeSlim-methode geen afslankprogramma is, maar een lifestyle verandering waarbij het nieuwe eetpatroon langzaam inslijt. "Het is belangrijk om gedoseerd af te vallen. Als je te weinig eet –wat veel mensen doen als ze lijnen- dan gaat je lichaam op de spaarstand. Je verliest als eerste water en spierweefsel, maar geen vet. Als je dan toch een keer zondigt en bijvoorbeeld een saucijzenbroodje eet, dan denkt je lichaam: 'dat krijg ik morgen niet meer' en slaat het hele broodje op als vet. Ik wijs mensen op het verschil tussen 'buikhonger' en 'hoofdhonger' en hoe je daar mee om kunt gaan.

Bij My-LifeSlim eet je zes keer per dag (ontbijt, lunch, diner en drie tussendoortjes), weinig vet en weinig suiker zodat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je geen acute trek krijgt in zoetigheid.

Vetverbranding kun je vergelijken met een houtkachel. Als je drie keer per dag twee blokken hout op het vuur gooit dan brandt het tijdelijk goed maar gaat de kachel tussendoor (bijna) uit en zit je in de kou. Als je zes keer per dag een blok hout op het vuur gooit dan blijft het vuurtje gelijkmatig branden. En dán ga je vet verbranden.

De My-LifeSlim-methode voorkomt het zogenaamde Jojo effect. Bovendien werkt het wekelijks wegen en vertellen hoe het gegaan is, als de wel bekende stok achter de deur, waardoor het beoogde doel beter haalbaar is. Persoonlijk geeft het mij veel voldoening om mensen te ondersteunen in dit proces en om hun overwinning met hen mee te vieren."


www.mylifeslim.com/varsseveld

06 – 4227 1624

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant