Een werk van Tanya Kraan. Foto: PR
Een werk van Tanya Kraan. Foto: PR

Expositie van Tanya Kraan bij Ankomm'n

Algemeen

WINTERSWIJK - 'Tanya Divers'. Dat is de titel van de nieuwe expostie bij Gastgalerij Ankomm'n, die er te zien is van 2 tot en met 17 juli.

Tanya Kraan (Winterswijk, 1965) woont en werkt in Lichtenvoorde waar ze haar eigen atelier heeft. Tanya werkt graag met andere mensen, volwassenen en kinderen, maar haar eigen ontwikkeling staat ook niet stil. Haar werk kenmerkt zich door niet-alledaagse vormen en vrolijke kleuren, zowel in 2D, het platte vlak, als in 3D, ruimtelijk. De afgelopen jaren werkte ze voornamelijk op grote houten panelen, meestal rond of organisch van vorm. Soms werd het kader aangepast aan het schilderij en in een enkel geval werden stukken hout over elkaar heen verwerkt zodat het een ruimtelijk werk werd. Daarnaast bewerkt ze ook hout, gips en celbeton en pimpt ze kleine meubelen en vazen tot heuse kunstwerkjes.
Tanya geniet van het experimenteren met allerlei materialen van waaruit nieuw werk ontstaat. Met een serie abstracte werken, die ook te bewonderen is bij Ankomm'n, laat ze weer een hele andere kant zien van haar passie voor kunst. Een groot deel van de werken is ook te koop. Wie geïnspireerd raakt door deze werken en graag zelf aan de slag wil, is altijd welkom in Tanya's atelier atelier 'No-blabla' aan de Nijverheidsstraat in Lichtenvoorde. Tanya geeft tijdens haar expositie workshops op de zondagen en zal dan wat eerder aanwezig zijn en zal wat langer blijven zodat bezoekers haar ook kunnen spreken.

Zondag 3 juli van 13.00 tot 15.00 uur, voorafgaand aan de muziekmiddag aanvang 15.00 uur, is een mini-aanschuifworkshop van ongeveer 15 minuten abstract schilderen met diverse? materialen en gereedschappen op een houten paneel van 30x30cm.? De workshop is geschikt voor alle leeftijden, deelname kost vijf euro per persoon.
Zondag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur? is er een workshop boombeesten maken. Kinderen gaan zelf een tak of stronkje zoeken, dat ze pimpen tot boombeest. ?Deelname kost ook dan vijf euro per persoon. Op zondag 17 juli van 14.00 tot 16.00 uur? is er een workshop gipsfiguren schilderen; er zijn diverse vormen aanwezig. Deze workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen. ?Deelname kost, afhankelijk van de grootte van de gekozen gipsvorm, vanaf 0,50 cent per stuk.

De expositie begint op zaterdag 2 juli en duurt tot en met zondag 17 juli.
Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5, Winterswijk-Corle. Ankomm'n is geopend van donderdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant