Het succesvolle team van NJA. Foto: PR
Het succesvolle team van NJA. Foto: PR

Meidenteam -15 jaar Nippon Judo Achterhoek 3de op de Nederlandse Kampioenschappen

Algemeen

ACHTERHOEK - Zaterdag 25 juni heeft Nippon Judo Achterhoek het judoseizoen geweldig af kunnen sluiten door een bronzen medaille te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen teams. Nippon Judo Achterhoek vormde samen met JV THAG (Tubbergen) het meidenteam -15 jaar. Het team - met onder andere Groenlose en Lichtenvoordse inbreng - had zich voor het NK geplaatst door in de voorrondes kampioen van district Oost Nederland te worden. Vanuit elke district heeft één team zich kunnen plaatsen voor het NK, deze zeven teams worden aangevuld met de regerend kampioen.

Het meidenteam bestaat uit zeven gewichtsklassen die bezet werden door de judoka's: Nila Meulman (Barchem), Jonna Groot Zevert (Groenlo), Hieke Bielderman (Vorden), Kira Essink (Barchem), Denischa Hendriks (Zelhem), Fabienne Enklaar (Lochem), Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde) en Naomi Loffeld (Ruurlo). Het team lootte als eerste tegenstander de regerend Nederlands Kampioen. Met een knappe overwinning van 4-3 plaatste het Achterhoekse team zich voor de halve finale. In de halve finale troffen ze het team van Dijkmansport, deze wedstrijd ging helaas voor Nippon Judo Achterhoek verloren. De volgende partij was om brons tegen het sterke team van Haaglanden. Onder aanmoediging van coach Antoinette Hennink werd er heel hard gestreden en bleef het tot de laatste partij spannend wie er met het brons naar huis mocht. Met een 4-3 overwinning ging het eremetaal mee naar de Achterhoek.
Het is een enorm knappe prestatie om na het eerste seizoen al een plek op het Nederlandse podium te bemachtigen. Nippon Judo Achterhoek is in september 2015 begonnen en telt al ruim 200 leden. In het nieuwe seizoen wordt er gestart op twee nieuwe locaties, in Groenlo en Ruurlo. Nippon Judo Achterhoek wil ieder lid een fantastische judo-ervaring geven en dat doet met ervaren, enthousiaste en gediplomeerde judodocenten en een op maat gemaakt pedagogisch en methodisch verantwoord programma. Een gratis proefles is mogelijk.


www.nipponjudo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant