Litac 1 wordt gehuldigd door Annette Bronsvoort. Foto: PR Litac
Litac 1 wordt gehuldigd door Annette Bronsvoort. Foto: PR Litac

Zonnige Litacdag in sfeer van huldiging en afscheid.

Algemeen

LICHTENVOORDE - De zon brak zowaar door toen een aantal groepen op pad gingen om de onderweg opgeworpen hindernissen in de vorm van vragen over het verleden en heden van Litac zo goed mogelijk te nemen. Een goed teken na een wat weinig belovende voormiddag.
Een goed teken ook dat er weer zo veel mensen verzameld waren om deze oude traditie, die enkele jaren geleden verzandde, op te nemen en nieuw leven in te blazen. Dat is gelukt en dit zal zeker een inspiratie voor de toekomst zijn.

Belangrijkste aanleiding om de draad weer op te pakken was het landskampioenschap van het eerste jeugdteam, dat dit keer geen verplichtingen had en compleet, inclusief coach Lars Wildenborg, aanwezig kon zijn.
Nadat ceremoniemeester Eric Schurink de diverse kampioensteams, zowel bij tafeltennis als dynamictennis, de revue had laten passeren, gaf hij het woord aan burgemeester Annette Bronsvoort, die niet alleen van deze gelegenheid gebruik maakte om het team te huldigen maar ook om de fraaie accommodatie in ogenschouw te nemen. Zij had zich heel degelijk voorbereid (met onder andere de beelden op YouTube) en beschreef de lange weg die het kampioensteam en de coach gevolgd hadden om tot dit resultaat te komen. Maar niet alleen hulde aan het team, ook aan de totale vereniging en haar vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Namens de gemeente overhandigde zij een cadeaucheque.

Namens de vereniging ontvingen coach en spelers een ingelijste foto.
Daarna was er een tweede moment van speciale aandacht: het afscheid van voorzitter Martijn Hulshof. Hij werd toegesproken door penningmeester Jasper Bluiminck. Martijn werd voorzitter in de zomer van 2013. Met veel zin, ambitie en inzet is hij van start gegaan als voorzitter. Jammer dat er nu reeds na ruim drie jaar een einde aan komt. In zijn dankwoord benadrukte Martijn dit nog eens te meer. Hij was graag door gegaan, maar het zat er niet meer in. Een welgemeend applaus volgde.
En met dit afscheid werd ook het succesteam uitgezwaaid. Lode vertrekt naar het NTTB-talententeam, dat uit gaat komen bij Westa Nederweert, waar onder andere ook het 12-jarig talent Kas van Oost speelt. Een club met een geweldige ambitie. Litac wenst Lode daar veel succes.
Rutger Carelse keert terug naar de Toekomst in Lochem, waar hij gaat uitkomen in de derde divisie. Lars Bannink en Kevin Pan gaan over naar de senioren van Litac.
De middag werd vervolgens besloten met een barbecue.

Op donderdag 30 juni wordt het seizoen afgesloten. De BSO (Humanitas), mede-gebruiker van de Zandschoppe, houdt dan samen met Litac een sportcafé.
Met sport, muziek, een sportquiz en gezonde drankjes wordt tussen 17.00 en 19.30 uur het jaar afgesloten. Overigens is iedereen welkom. Het nieuwe seizoen -met name de jeugdtraining- start op 22 augustus, al blijven de meeste groepen gewoon spelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant