Hidde Jurjus met Technisch Directeur Marcel Brands, na ondertekening van het 5-jarig contract. Foto: PSV-Media
Hidde Jurjus met Technisch Directeur Marcel Brands, na ondertekening van het 5-jarig contract. Foto: PSV-Media

Hidde Jurjus aan het woord over zijn stap naar PSV

Algemeen

'Op lange termijn is het de bedoeling dat ik eerste keeper word'

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Voetbalkeeper Hidde Jurjus stond zondag zelf onze krant te woord over zijn overstap naar de huidige kampioen van Nederland.

Voor de lange termijn
Hidde Jurjus is dolblij met de overgang naar Eindhoven waar hij gehaald is voor de lange termijn. "Het is een heel bewuste keuze om naar PSV toe te gaan," vertelt Hidde zondagmiddag vanuit Zwitserland waar hij met PSV op trainingskamp is. "De club meldde zich en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik krijg hier de kans op heel hoog niveau te trainen, met internationals en goeie keepers. Daar ligt op dit moment echt mijn focus, om in de trainingen aan te klampen en me te ontwikkelen." Of hij mogelijk bekerwedstrijden zal spelen of stand-in achter Jeroen Zoet wordt, weet hij niet. "Over mijn plek is niet echt een toezegging gedaan. Daar ben ik ook nog niet echt mee bezig. Jeroen Zoet en Remco Pasveer zijn gewoon hele goeie keepers. Ik wil op de trainingen echt naar het niveau van die jongens toe. Dat moet nog wel gebeuren. Ik merk dat het niveau hier erg hoog is, maar dat is gewoon heel mooi. Het plan is dat ik dit jaar bij de eerste selectie aansluit, met de selectie mee train, met de wedstrijden en de Champions League mee ga. Dat zijn natuurlijk dingen waar je alleen maar meer ervaring van krijgt. Op lange termijn is het de bedoeling dat ik eerste keeper word. Dat heb je zelf in de hand. Op het moment dat je het dan niet goed doet, dan weet je natuurlijk dat je bij een club zit die dan een eerste keeper haalt. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik die kans krijg." Direct na ondertekening van zijn contract vloog Hidde met algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur Marcel Brands mee naar Zwitserland, waar PSV in een trainingskamp verbleef.

Liedje zingen
Hidde zegt goed opgevangen te zijn en heeft zijn ontgroening inmiddels ook al ondergaan, vertelt hij. "Ik ben hier bij de groep gewoon heel goed opgevangen. Het is echt een leuke groep. Het is een topclub dus ben je benieuwd, maar het zijn stuk voor stuk hartstikke aardige jongens. Ik heb nog wel een liedje moeten zingen voor de hele groep als ontgroening. Heb ik 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis gezongen, dus dat heb ik gelukkig ook gehad." De reacties in zijn omgeving zijn enkel enthousiast. "Vanuit het thuisfront heb ik alleen maar positieve reacties gehad. Mijn familie is heel trots op me. Die vinden het gewoon een mooie stap voor mij. Het is uiteindelijk allemaal heel mooi voor me. Ik ga ook in Eindhoven wonen. Deze week ga ik op zoek naar een huisje, waar ik samen met mijn vriendin ga wonen."
Technisch manager Marcel Brands sprak voor de camera's van PSV-TV over de plannen die PSV met de doelman heeft. "We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij derde doelman Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen en Remko zullen niet eeuwig bij PSV blijven, dus daarmee hebben we vast een voorschot op de toekomst genomen."
De 'superboer' zal door PSV-supporters op een rode loper onthaald worden in het Philipsstadion. Op de slotdag van de competitie zorgde De Graafschap er namelijk voor dat niet Ajax, maar PSV kampioen werd van de eredivisie. Hidde Jurjus had hier een aanzienlijk aandeel in door Ajacieden van scoren af te houden, en dus van het kampioenschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant