Foto: PR
Foto: PR

Fietstochten 'De boer op'

Algemeen

OOST-ACHTERHOEK - Komende weken organiseert LTO Oost Achterhoek weer een aantal fietstochten onder het motto 'De boer op', met een bedrijfsbezichtiging. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen op een aantal agrarische en aanverwante bedrijven. De fietstochten worden op de volgende datums gehouden.

Vrijdag 29 juli: Winterswijk. Bezichtiging van het melkgeitenbedrijf van de familie Hijink, Greuneweg 4, Winterswijk-Meddo. De circa 1000 melkgeiten op dit bedrijf zijn te bekijken tussen 10.30 en 16.00 uur. Het bedrijf is ook opgenomen als halteplaats in de Winterswijkse PeGeWe-fietsvierdaagse.
Zondag 31 juli: Aalten. Start tussen 10.00 en 12.00 uur bij één van de deelnemende bedrijven. Op de startlocatie, later de eindlocatie, krijgen de deelnemers de fietsroute. De route is circa 33 kilometer lang. De bedrijven zijn: Rendering, boomkwekerij, Groot Deunkweg 10, Barlo; familie Uenk, melkveehouderij en windenergie, Prinsendijk 3, Aalten; familie Meinen, varkenshouderij, vleesverkoop en akkerbouw, Seinsdijk 1, Aalten; familie Frenken-Sonderlo, melkveehouderij, boerderijmuseum en speelboerderij, Neethweg 4, Aalten.
Zaterdag 6 augustus: Oude IJsselstreek. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kan er gestart worden bij Loonbedrijf van Hal, Grensweg 6 A, Voorst. Tijdens de tocht zullen er een melkveebedrijf, een vleesvarkensbedrijf en een wijnboer bezocht worden. De tocht heeft een lengte van ongeveer 30 kilometer. Deelname aan de tocht is gratis. Na afloop kunnen er pannenkoeken genuttigd worden.
Vrijdag 12 augustus: Oost Gelre. Start tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Zaal de Duif (voorheen Café Mentink) aan de Ruurloseweg te Beltrum. Tijdens de tocht wordt er een bezoek gebracht aan een plantenkwekerij, een atelier, een melkveebedrijf en een landbouwmechanisatiebedrijf. De totale lengte is circa 30 kilometer.
Voor enkele fietstochten wordt een kleine vergoeding gevraagd.


http://oostachterhoek.ltonoord.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant