Afbeelding

Nee! Nein! No!

Algemeen

Voor het eerst een foto in deze column. Lekker makkelijk, en een keer wat anders dan een Frank Zand-logo. En het trekt de aandacht van de beeldgeneratie. Zoals oma zei: complete content, jongen, complete content.
De bijgaande foto is niet genomen op de luchtplaats van een gesloten strafinrichting. Neen, de foto is genomen bij een zgn. pannaveldje in Oost Gelre, waar kinderen kunnen ballen. Met een bal, buiten, kinderen, kleine mensjes.
Laten we het even het bord doornemen, beginnend linksboven. Verboden voor glaswerk: terecht, dat kan gevaarlijk zijn, bovendien hebben de meeste kinderen helemaal geen problemen met cola, energiedrank of bier in plastic. Dan: verboden voor kauwgum. Ook terecht, kauwgum kan tijdens het ballen per ongeluk ingeslikt worden, of het wordt uitgespuugd en platgetrapt. En het komt dan terwijl het nog vochtig is onder mijn schoenen. Maar dan moet ik daar ook maar wegblijven, zie rechtsboven op het bord. Maar ik praat altijd zo gezellig bij met die man met die lange regenjas die er vaak staat. Linksonder: verboden voor rookwaren en vuur. Rechtsonder: verbonden voor huisdieren. Dus gecombineerd zeker verboden voor rokende en daardoor blaffende honden.
Maar dat is allemaal voorspel, nu die enorme tekst onderaan. Ik moest het drie keer lezen en ik ben drie keer wezen kijken, het dichtstbijzijnde huis is vijftig meter verder of zo. Het is daarom handig dat de kinderen die even een peukje willen roken tussen het ballen door, dat niet bij het veldje doen, maar iets verderop. Zo'n witte vlek moet je niet links laten liggen.

Zonnige groetjes, Frank Zand

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant