Tante Rikie stapt uit de SRV-wagen met een bak saucijzenbroodjes. Op de achtergrond de tweet waarin ze belooft Hummelo te trakteren. Foto: Gerwin Nijkamp
Tante Rikie stapt uit de SRV-wagen met een bak saucijzenbroodjes. Op de achtergrond de tweet waarin ze belooft Hummelo te trakteren. Foto: Gerwin Nijkamp

Tante Rikie komt belofte na en trakteert Hummelo op saucijsjes

Algemeen

HUMMELO - Behendig wordt de SRV-wagen voor de entree van woonzorgcentrum Hyndendaal geparkeerd. De begintune van de bekende TV-serie Flodder schalt uit de boxen van het vehikel. Het is donderdag 4 augustus echter niet Ma Flodder die met tassen vol drank uit de wagen stapt, maar Tante Rikie die triomfantelijk een grote bak met saucijzenbroodjes voor zich houdt. Een legertje Feestfabriek-medewerkers volgt. Op social media beloofde de festivaldirectrice inwoners van Hummelo te trakteren op saucijzen als de Zwarte Cross zou uitverkopen. En ja, belofte maakt schuld.

Door Gerwin Nijkamp

Die schuld lost ze op deze middag trouwens met een grote glimlach af. De bewoners van het woonzorgcentrum geven haar een warm welkom, terwijl Tante Rikie op haar beurt de tijd neemt voor een 'praotje' met de oudere inwoners van het dorp. "De meeste mensen hier ken ik wel", vertelt de inwoonster van Hummelo. Of ze had verwacht dat haar festival zou uitverkopen? "Het ging op een gegeven moment wel erg hard", herinnert ze zich. Een laatste oproep op Twitter om vooral geen kaartjes voor de vrijdag (de andere dagen waren toen al uitverkocht) te kopen, mocht niet meer baten. Met 220.000 bezoekers was de Zwarte Cross stijf uitverkocht.
Pieter Holkenborg, persvoorlichter van De Feestfabriek, bekent dat ze bij de organisatie van de Zwarte Cross in alle hectiek na het festival de belofte van hun directrice even waren vergeten. "De beheerders van de dorpswebsite van Hummelo herinnerden ons er echter wel aan", lacht hij. "We hebben 750 saucijzenbroodjes besteld bij de plaatselijke bakker Leo Ebbers, die blij verrast was met onze bestelling. Wij vinden het mooi om iets voor het dorp te doen".
De bewoners van Hyndendaal laten zich de saucijsjes goed smaken. Als iedereen is voorzien, wordt het tijd om de overige honderden broodjes uit te delen. De SRV-wagen die campinggasten van de Zwarte Cross pas geleden nog voorzag van hapjes en drankjes onder het motto 'Verwend tot aan de tent', vertrekt met veel lawaai richting het centrum van Hummelo, waar het evenement Zomer in Gelderland in volle gang is.
De steun van Tante Rikie en lekkere hap van Leo Ebbers zijn deze dag niet voor niets geweest. De Hummeloërs volbrengen de opdrachten die zij uit moeten voeren in de strijd om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland' zo goed, dat ze de lijst aanvoeren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant