Bennie en Mientje Olijslager-Harbers met achter hen locoburgemeester Marieke Frank. Foto: Ferry Broshuis
Bennie en Mientje Olijslager-Harbers met achter hen locoburgemeester Marieke Frank. Foto: Ferry Broshuis

Bennie en Mientje Olijslager: 60 jaar huwelijksgeluk

Algemeen

'Wi'j kiekt op 'n heel gelukkig huwelijk terugge en wi'j bunt nog gelukkig'

Door Ferry Broshuis

LICHTENVOORDE - Mooier kan het bijna niet worden gezegd: de woorden komen van Mientje Olijslager - Harbers, die op 17 augustus jl. officieel 60 jaar voor de wet getrouwd was met Bennie Olijslager. Door een ziekte kan Bennie niet meer goed uit zijn woorden komen en doet zijn vrouw het woord, maar je ziet dat hij het hartgrondig eens is met de uitspraak van zijn echtgenote! Bennie Olijslager wordt op 26 augustus 87 jaar en Mientje op 27 augustus 84. Ze leerden elkaar kennen omdat een broer van Mientje een kameraad was van Bennie Olijslager en hij op die manier bij haar over de vloer kwam. Hij zag Mientje en toen was het maar een kleine stap naar verliefdheid van beide kanten. En daar ontstond de liefde uit en die nu al 60 jaar in onverminderde hevigheid voortduurt.

Mientje komt van oorsprong uit Zieuwent en Bennie is een echten 'Lechvoodsen' die op enkele jaren na zijn hele leven al in Lichtenvoorde woont. De eerste paar jaar van hun huwelijk buiten Lichtenvoorde, maar ze begonnen al snel met de bouw van een woning aan de Pastoor Sandersstraat 20, met familie naast zich, een twee-onder-een-kap-woning zoals dat in woningbouwtermen wordt aangeduid. Het echtpaar woont daar nu nog steeds en tot volle tevredenheid.

Zorg voor elkaar
Ook al moet Mientje nu meer zorg aan haar man besteden, toch is ze heel tevreden. Ze drukt dat ook weer zo prachtig uit in de zin: "Ik bun bli'j dat ik good op 'm kan passen." Liefde dus en dat maakt alle werkzaamheden licht. Ze zegt dat de 60 jaar voorbij zijn gevlogen: 'de tied geet zo hard', zo vat ze het nog eens in het mooie dialect kernachtig samen.

Kinderen en koor
Het echtpaar heeft drie kinderen, twee zonen en een dochter: Walter, Henk en Angelien. Ze hebben nu 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Bennie Olijslager heeft 40 jaar gewerkt bij Hulshof leer en metaal. Zijn vrouw zorgde vanaf het begin voor het huishouden en dat was in die tijd de gewoonste zaak van de wereld. Mientje heeft ook 40 jaar gezongen in het dameskoor Lichtenvoorde, bij heel veel trouwerijen en uitvaarten, maar als je ouder wordt dan 'klink ie neet meer zo helder oet den hals'.

Liefhebberijen
Ze heeft ook veel op de kleinkinderen gepast en haar man Bennie heeft veel werk verricht voor de speeltuinvereniging, en daarnaast was hij ook een verwoed biljarter.

Wethouder en koning
Op 17 augustus maakte ook de gemeente in de persoon van locoburgemeester Marieke Frank van Oost Gelre haar opwachting en zij bracht een prachtig bloemstuk mee en feliciteerde het echtpaar met het diamanten huwelijk. Toen was er inmiddels ook al een brief van het kabinet van de Koning bezorgd waarin de felicitaties werden aangeboden.

Feest
Eind september - de dag dat 60 jaar geleden hun kerkelijk huwelijk werd voltrokken in de Werenfriduskerk in Zieuwent - is er feest voor familie, vrienden, buurt en anderen en dat vindt plaats in 't Zwaantje in Lichtenvoorde vanaf 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant