Caritas en maatschappelijke werkelijkheid

Algemeen

LICHTENVOORDE - Ondanks het feit dat Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, zijn er in dit land veel mensen die arm zijn en materieel of geestelijk niet deel kunnen nemen aan de samenleving. Ondanks een toenemende aandacht, is de maatschappelijke nood van mensen niet goed voor iedereen zichtbaar. De nood verbergt zich achter de gordijnen. Schaamte of wanhoop maken dat mensen zich niet melden. Elke tijd kent nieuwe vormen van isolement en armoede. Zo is er in 2016 een toename van financiële schulden en vanwege de internationale verhoudingen, instroom van nieuwe bewoners in onze dorpen. Dit is ook zeker van toepassing in de parochie Sint Ludger te Lichtenvoorde. Het aantal hulpaanvragen neemt toe terwijl de inkomsten van de Caritas Sint Ludger achterblijven.

Om toch aan de toestroom van hulpverzoeken te kunnen blijven voldoen heeft de Caritas contact gezocht met de Vincentiusvereniging te Groenlo. Deze vereniging is gespecialiseerd in het ophalen van inboedels. Deze inboedels worden door eigen mensen opgehaald en in de Vincentiuswinkel verkocht. Uit de opbrengst worden projecten voor de allerarmsten in onze samenleving ondersteund. Met de Vincentiusvereniging heeft Caritas een afspraak kunnen maken dat zij ook de inboedels in de parochie St. Ludger gaan ophalen en Caritas hier financieel van mee kan profiteren.Bij het ophalen van inboedels moet men denken aan inboedels die vrijkomen door bijvoorbeeld overlijden of verhuizingen naar een verzorgings- of verpleegtehuis. Het laten ophalen van inboedels is een eenvoudige zaak: een telefoontje naar mevrouw A. Gunnewiek, nummer 0544-373210, is voldoende. Zij zorgt voor de planning, zoals datum en uur van ophalen.
Caritas Sint Ludgerhoopt dat er veel respons komt en de organisatie hierdoor meer financiële armslag krijgt, waardoor de medewerkers geen nee hoeven te zeggen tegen de aanvragen voor financiële ondersteuning voor de allerarmsten in onze samenleving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant