Rohda Raalte 1 - RKZVC 1 : 3 - 0 (3 - 0)

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC voetbalde een week geleden tegen ATC '65 gretig maar afgelopen weekend oogde het in de bekerwedstrijd tegen de eersteklasser uit Raalte allemaal een beetje plichtmatig. Rohda speelde ook op de behoudende toer in een niet al te hoog tempo maar verschafte zich met versnellingen toch de nodige kansen. Afgezien van schoten op het houtwerk (17e minuut paal, 43e minuut bovenkant lat) waren er nog de nodige andere kansen waarbij keeper Huib Jonkman regelmatig moest redden. De 1-0 uit een vrije trap in de 19e minuut door Lars van Schoten leek houdbaar. De 2-0 kon na enkele klutsballen in het centrum van de verdediging vrij worden binnengetikt door Ronald Gomez. De 3-0 was een mooie: na een vrije trap op links verlengde Fabian Put voor de eerste paal de bal met het hoofd naar de verre hoek. In de eerste helft kreeg RKZVC echter ook een aantal kansen. Harm Bokkers schoot in de 11e minuut van 20 meter naast. Na een mooie pass van Michiel Krabbenborg kon Harm Bokkers op links vrij door maar zijn lob kon door de keeper gepakt worden. In de 32e minuut kon Toby Bokkers na een vrije trap van Jouke Knippenborg vrij op goal koppen maar redde de Raaltense keeper. Een schot van Harm Bokkers miste in de 39e minuut de juiste richting en een lob van Waldo Rhebergen in de 45e minuut viel op het dak van het doel. Na rust kreeg RKZVC geen echte kans meer. Rohda speelde geroutineerd de bal rond en kreeg nog wel een vijftal kansen waarvan er één over ging en Huib Jonkman bij de andere vier kon redden.

RKZVC kan nog verder bekeren. Dan moet woensdag 31 augustus de thuiswedstrijd tegen SVZW minimaal gelijkgespeeld worden. Zondag 4 september speelt RKZVC de 1e competitiewedstrijd thuis tegen Leones.