Longa '30 naar volgende ronde bekertoernooi

Algemeen

LICHTENVOORDE- Longa '30 heeft dankzij een 3-4 overwinning op tweedeklasser sc Varsseveld de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt.

Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden voor Longa '30, maar uiteindelijk werd het een zwaarbevochten zege.
Longa '30 kwam voortvarend uit de startblokken. Nog voordat alle supporters uit Lichtenvoorde waren gearriveerd lag de bal al in het netje. Jurgen Wiegerinck kopte een voorzet van Freek Heinsbroek tegen de touwen: 0-1. Na een kwartier spelen was het opnieuw raak voor Wiegerinck. Nu tikte hij de bal binnen na een mooie aanval via Luuk Hulshof en Nick te Veldhuis. Wie dacht dat het een ruime zege ging worden, had het mis. Door een miscommunicatie bij een vrije trap voor Varsseveld kon een speler van de thuisploeg ongehinderd raak koppen: 1-2. Vlak daarna viel ook de gelijkmaker al. Nick te Veldhuis claimde dat hij onderuit werd getikt maar Varsseveld mocht door en kwam weer langszij: 2-2. De koek was nog niet op voor rust. Tim Bader profiteerde goed van een te korte terugspeelbal (2-3), waarna Varsseveld opnieuw veerkracht toonde door de 3-3 te maken.
De tweede helft was minder leuk om te zien. Varsseveld kreeg de eerste kans, maar Pim te Loeke redde met zijn voet. Toen Tim Bader uitviel en Longa '30 met tien man verder moest (in de rust had trainer Jeroen van Haaren drie keer gewisseld), leek een zege ver weg. Toch kwam de 3-4 er, mede ook omdat Varsseveld niet goed omsprong met de kansen die het kreeg. Het was Ino Wolters die de bal indraaide en zag dat niemand de bal aanraakte waardoor de bal in de kruising stuiterde.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Weijman, Belterman, Harmelink, Hulshof, Klein Goldewijk, Te Veldhuis (46. J. Wolters), Bader, Ikink, Wiegerinck (46. Kerperien) en Heinsbroek (46. I. Wolters).

Na de nederlaag tegen DZSV en de overwinningen op Achilles '12 en sc Varsseveld plaatst Longa '30 zich dus voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Maar de focus zal eerst op de competitie gelegd worden. Aanstaande zondag speelt Longa '30 in Tubbergen tegen T.V.C. '28. Het weekend daarna staat het eerste thuisduel op het programma. In verband met de kermis wordt die wedstrijd al op vrijdagavond gespeeld.