De Schoapenscheerders. Foto: PR
De Schoapenscheerders. Foto: PR

Kermis vieren met De Schoapenscheerders

Algemeen

LICHTENVOORDE - Kermis in Lichtenvoorde zonder de 'De Schoapenscherders'? Je moet inmiddels op respectabele leeftijd zijn om je dat nog te herinneren.

Ooit, ergens in het begin van de zestiger jaren, was het tijdens een van de kermisdagen heel erg stil en rustig op straat. "Dat is toch geen kermissfeer", hebben toen een aantal fanatieke Sint Ceacilia-harmonieleden gedacht. Vervolgens haalden zij thuis hun instrumenten op en begonnen spontaan muziek te maken in de Lichtenvoordse straten en cafés. Boerenkapel De Schoapenscheerders was geboren.
Sindsdien is er geen kermis in Lichtenvoorde meer gevierd zonder de markante aanwezigheid van de groep die altijd voorafgegaan werd door het typerende vaandel waaraan natuurlijk, hoe kan het anders, een schapenvacht hangt. En natuurlijk ontbrak in al die jaren de klomp waar een vrijwillige gift gedoneerd kon worden niet. Decennia lang waren de Schoapenscheerders de sfeermakers in de straten en cafés. Als zij binnenkwamen met of zonder de pas gekroonde schutterskoning, was het geheid groot feest en een en al uitbundigheid.
Maar, zoals aan alles, komt ook aan dit tijdperk langzaam een einde. De huidige kermisbezoekers hebben een andere muzieksmaak, de jonge generatie van weleer is langzamerhand zilverkleurig van haar geworden en wat minder talrijk op straat tijdens het Lichtenvoordse volkfeest. Maar dat wil nog niet zeggen dat die generatie en De Schoapenscheerders van elkaar willen scheiden. Dus is het allemaal nog te beleven. En wel op kermisdinsdag 13 september in zaal Hogenkamp.

De Schoapenscheerders, zaal Hogenkamp en de KBO hebben de handen in een geslagen en heten graag alle Lichtenvoordenaren welkom. Zaal open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt €5,00; daar ontvangt de kermisvierder koffie met cake, 1 consumptie en een bittergarnituur voor. Kaartvoorverkoop bij zaal Hogenkamp, kapsalon Simone (openingstijden) en bij KBO in De Treffer van 10.00 tot 12.00 uur op 1, 6, 7 en 8 september. En indien nog voorradig op dinsdag 13 september aan de zaal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant