Afbeelding

Lezing ' Een andere kijk op paddenstoelen' bij Groei & Bloei

Algemeen

WINTERSWIJK/LICHTENVOORDE - Hoewel de temperaturen nog steeds zomerse waarden hebben, begint deze week toch officieel alweer de herfst. Dit jaargetijde brengt naast prachtig verkleurende bomen en de bekende najaarswind ook een overdaad aan paddenstoelen. Veel mensen kennen weliswaar de meest bekende soorten, maar er zijn er nog zoveel meer …

Op woensdag 28 september komt Evert Ruiter van Aldeco Natuurprojecten uit Zwolle ons hierover meer vertellen: "De vliegenzwam kent iedereen: rood met witte stippen. Eekhoorntjesbrood, cantharel en elfenbankje kennen veel mensen bij naam. Maar wie hoort er ook van satansboleet of groene glibberzwam? Tijdens de lezing ' Een andere kijk op paddenstoelen' neem ik u mee in de wondere wereld van de paddenstoelen. Allerlei aspecten passeren de revue, zoals wel/niet giftig, de functie van paddenstoelen in het ecosysteem, hoe krijg je paddenstoelen in de tuin enzovoort. Deze lezing aan de hand van een PowerPointpresentatie duurt twee maal 45 minuten. Mogelijk worden er ter illustratie ook paddenstoelen meegenomen. Ook kan het publiek paddenstoelen meenemen of foto's; deze kunnen dan ter plekke worden gedetermineerd.
Iedereen is van harte welkom bij deze boeiende en leerzame lezing die wordt gegeven bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde, aanvang 20.00 uur.
Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro (inclusief een kopje koffie of thee).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant