Tom en Joep bij De Bron, waar de cursus plaatsvindt. Foto: Kyra Broshuis
Tom en Joep bij De Bron, waar de cursus plaatsvindt. Foto: Kyra Broshuis

Cursus 'tablet & smartphone voor beginners' bij De Bron

Algemeen

GROENLO - Na het grote succes van vorig jaar wordt ook dit najaar weer de cursus 'tablet & smartphone voor beginners' gegeven. Deze cursus is speciaal bedoeld voor ouderen die graag met een tablet of smartphone willen leren omgaan.

Door Kyra Broshuis

"Het biedt heel veel voordelen voor deze doelgroep", zo vertellen Tom Schuurmans en Joep Doppen van Online Wegwijs. "De ouderen willen graag leren hoe ze met hun tablet of smartphone moeten omgaan maar de kinderen hebben vaak te weinig tijd. En de kleinkinderen doen het zo snel dat ze het niet kunnen volgen. Daarom stemmen wij onze cursus precies af op deze doelgroep. We leren ze omgaan met WhatsApp en Skype waardoor ze veel makkelijker en sneller kunnen communiceren. Ook laten we zien hoe je bijvoorbeeld vakantiefoto's kunt bekijken op je tablet en hoe het werkt als je (kaart)spelletjes wilt spelen op je smartphone. We leren ook hoe je zaken als openingstijden, bepaalde formulieren of andere belangrijke informatie snel en eenvoudig kunt vinden op het internet."

Proefles
Tom en Joep geven op zaterdag 24 september een proefles. "Om 10:00 starten we met de uitleg. Mensen die vragen hebben over de cursus of eerst eens willen kijken hoe het in zijn werk gaat, zijn van harte welkom bij De Bron in Groenlo. Het is uiteraard de bedoeling dat de mensen hun eigen tablet of smartphone meenemen."
Tijdens de cursus, die om de week op zaterdag plaatsvindt en tot midden december zal duren, wordt gewerkt in kleine groepjes. "Wij vinden het belangrijk dat we echt de tijd voor de mensen hebben. Daarom werken we in kleine groepen van maximaal 6 personen met elk een eigen instructeur. De deelnemers krijgen volop de gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen. Het lesprogramma is speciaal afgestemd en geschreven voor deze doelgroep." Het is overigens niet verplicht om de hele cursus te volgen. Deelnemers betalen per les en kunnen er dus ook voor kiezen om slechts aan een deel van de training mee te doen.
De deelnemers aan de eerste cursus hebben er veel aan gehad, zo hebben Tom en Joep vernomen. "Buiten het feit dat ze ontzettend veel geleerd hebben, was het ook een sociaal uitstapje voor de deelnemers. Uiteraard krijgen ze van ons een lekker kopje koffie en wordt er ook volop bijgepraat. Ze lopen allemaal tegen dezelfde dingen aan."

Voor de proefles van zaterdag hoeft men zich niet aan te melden. "Geïnteresseerden kunnen gewoon vanaf 10:00 uur binnenlopen." Wie zaterdag verhinderd is, maar wel belangstelling voor de cursus heeft, kan contact opnemen met Tom of Joep op het telefoonnummer 085-3019989.
De Bron is te vinden aan de Buitenschans 3 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant