Ongelukkig begin competitie Litac-heren

Algemeen

LICHTENVOORDE - Tafeltennisvereniging Litac heeft tegen Zwolle een 3-7 nederlaag geleden.

Niet alleen was er sprake van een enigszins geflatteerde uitslag, maar ook het feit dat Lars Banning waarschijnlijk voor langere tijd is uitgeschakeld, maakte dat er sprake is van een ongelukkig begin. Waren velen benieuwd naar het eerste optreden van Lars Banning, die afgelopen voorjaar nog furore maakte tijdens de landelijke jeugdfinale in Hilversum, bij de senioren in de 3e divisie, dan was dat dus een flinke tegenvaller. Lars kwam na een stage in China terug met de mededeling dat overspanning van zijn speelarm hem voorlopig zal beletten om voor het eerste team uit te komen. Derhalve bleef alles bij het oude: Robert Kock, Aaron Albeck en Sander Spijkers zullen, net als voorgaande jaren, vooralsnog met z'n drieën de kleuren van Litac verdedigen.

Dat begon al gelijk met een geduchte tegenstander: Zwolle, net gedegradeerd uit de 2e divisie. Toch bleek al spoedig dat de verschillen niet onoverkomelijk waren. Illustratief was de achtste partij. Bij een stand van 3-4 was de partij tussen de sterkste Zwollenaar, Remko Diele, en Aaron Albeck er een van grote klasse. Aaron nam brutaal de leiding met soms flitsend, bijna onnavolgbaar aanvalsspel. Na een 2-1 voorsprong in games kwam de stand 9-9 op het scorebord. Twee punten verwijderd van de zege, maar het mocht niet zo zijn. Zijn zeer ervaren opponent hield de zenuwen beter in bedwang en won tenslotte in 5 games: 3-5. Misschien volgde daarop de grootste teleurstelling. Robert Kock speelde voor zijn tweede winstpartij tegen de Zwollenaar Wildeman die nog geen wedstrijd gewonnen had. Wie een walk-over had verwacht kwam bedrogen uit. Hoe solide de verdediging van Robert ook was, de Zwollenaar rook zijn kans. Met eindeloos geduld sloeg de Zwollenaar door de defensie heen.

Toen Sander (eveneens één winstpartij) in de slotpartij net iets te kort kwam was het pleit beslecht. Een 7-3 nederlaag met voor alle drie dus 1 winstpartij. Heel jammer, want er had zeker iets meer in gezeten, temeer omdat er vier partijen in de vijfde game verloren werden.

Op zaterdag 24 september gaat het team op bezoek bij Nijmegen 1.

Uitslagen jeugd
Litac 1-Bit.nl (Ede) 6-4. Een mooie seizoensopening voor de Lichtenvoordse jongens. Zowel Joor Bluemink als Julius Bulten wisten twee tegenstanders te overrompelen. Indi van der Ley kwam tot één zege. Het zesde en winnende punt kwam in het dubbel tot stand.

Litac 2-Zevenaar 1 7-3. Grote man was hier Dani Hu die zich door al zijn tegenstanders liet feliciteren. Daarmee werd hij de enige speler die deze zaterdag met de volle winst naar huis ging. Ruben Bolk bleef iets achter met twee zeges, terwijl Teun Rensing het bij één overwinning liet. Ook hier werd het dubbel gewonnen.

Litac 3-Bit.nl 4 4-6. Twee mooie punten voor Donna Hu en Remo Harbers, samen goed voor de vier behaalde winstpunten. Jammer dat na de stand 4-4 zowel Remo als Sandor Lazeri (bij wie de teller dit keer op nul bleef staan) de tegenstanders te veel kansen gaven.

Litac 4-TVO 1 (Oosterhout) 1-9. Gelukkig wist Arno van Ooijen de eer voor de Lichtenvoordenaren te redden, want de gebroeders Koen en Joris van Herwaarden moesten drie keer buigen voor dit sterke team uit de Overbetuwe.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant