De Gracht. Foto: Lawrence Mooij
De Gracht. Foto: Lawrence Mooij

Dubbelconcert Ray Benz en De Gracht bij LSA Music

Algemeen

AALTEN - Zondagmiddag 9 oktober om 15.00 uur vindt op initiatief van LSAmusic in Oerkroeg Schiller een dubbelconcert plaats, waarin De Gracht en Ray Benz optreden.

LSAmusic wil graag ook een podium zijn voor Achterhoekse muzikanten en daarom treden tijdens het eerste najaarsconcert van 2016 twee bands op uit deze regio: Ray Benz uit Lichtenvoorde en De Gracht uit Groenlo.

De Gracht begon in 1991 na een toevallige ontmoeting van enkele Groenlose jongens en de band en stopte in 2003 als beste vrienden. In 2008 geeft de De Gracht een reünie-concert tijdens Roomse Herrie in Groenlo. In 2015 presenteert de band, naar eigen zeggen, hun beste album 'De Kat en vier muren'. De reacties bleven erg enthousiast en LSAmusic is er dan ook trots op dat ze zondagmiddag 9 oktober op het podium van Schiller in Aalten staan. Bezetting: zang/akoestische gitaar: Tim Ebbers; gitaar/zang: Onno Zijdel; Hammond/toetsen/zang: Ernesto Oosthuizen; bas: Martin Hummelink; trompet: Berry Kransen; sax: Jan Ormel; percussie: Bob Heutinck; drums: Roel Harbers.

Ray Benz wordt in 2008 gevormd als bandleden Leon, Rob en Martin bij elkaar komen om een demo met eigen werk op te nemen. Zij kennen elkaar langer uit diverse andere bands (KGB, Call the Police, etc.) maar blijven zonder zanger achter als toenmalig zanger René Kannegieter besluit te emigreren naar Aruba. De demo blijft uiteindelijk op de plank liggen, maar er wordt een begin gemaakt met de vorming van Ray Benz. Als in 2010 singer/songwriter Menoedj Girbaran wordt toegevoegd aan de band, begint eigenlijk pas het echte werk. Menoedj geeft een nieuwe richting aan de band: hij brengt eigen werk mee en neemt samen met de bandleden bestaande nummers onder handen. Het komende jaar zal Ray Benz in het clubcircuit te zien zijn. Een grote wens van de band is om op landelijke festivals te staan. Met toegankelijke muziek, gitaristen die snelheid uit hun vingers halen en een brok podiumervaring is Ray Benz een band die je moet zien! Ray Benz bestaat uit zanger Menoedj Girbaran, gitarist Leon Venderbosch, bassist Martin Hummelink, drummer Rob Tenten en wordt soms versterkt door toetsenist Daniel v/d Graaf.

De entree voor LSA-donateurs en sponsoren is uiteraard gratis.
Voor de overige muziekliefhebbers is op zondag 25 september een voorverkoop via www.lsamusic-aalten.nl. Kaarten kosten 7,50 euro per persoon. Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusicpasje, geen losse kaartverkoop

Ray Benz. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant