Nationale Kringloopdag bij Aktief Groenlo

Algemeen

GROENLO - Zaterdag 1 oktober is voor 150 Nederlandse kringloopwinkels een feestelijke dag. Op initiatief van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland vindt dan namelijk de Nationale Kringloopdag plaats. Om het publiek te laten zien welke goede dingen kringlooporganisaties voor mens en milieu doen, zetten ze hun deuren wagenwijd open. Ook de winkel van Aktief in Groenlo doet weer mee.

In en rond het kringloopcentrum aan de Zuidgang in Groenlo is die dag van alles te doen. Met een zwieper aan het rad van avontuur wordt per uur bepaald op welke productgroep er een flinke korting valt.
Om 12 uur en om 15 uur is er een interessante rondleiding voor en achter de schermen, waarbij de deelnemers een ontvangst met koffie en gebak krijgen. Voor de rondleiding is opgave gewenst.
In de winkel is een podium ingericht met 'spullen van vroeger'. Een feest der herkenning. Ook het magazijn achter de winkel is voor deze gelegenheid ingericht met vintage artikelen en nostalgische meubels.
Tussen 11 en 16 uur vindt er een demonstratie vilttechniek plaats. Wilma Alfverink toont hoe je van ruwe schapenwol allerlei moois maakt.
Voor de kleintjes is er een grabbelton: een keer gratis grabbelen, altijd prijs. Ook gratis is de koffie of thee, met een ouderwets koekje erbij.
Voor een bescheiden prijsje kan met een hamburger de eetlust worden gestild. Daarna kan men weer fijn verder zoeken naar kringloopschatten, want 'een Goeie Koop doe je bij de Kringloop', zoals dit jaar het motto van de Kringloopdag is.

Het kringloopcentrum van Aktief is gevestigd aan Zuidgang 1-A in Groenlo. Overigens doen ook de Aktiefvestigingen in Winterwijk, Gendringen en Doetinchem mee aan de Nationale Kringloopdag.


www.aktiefonline.nl

www.facebook.com/KringloopgroepAktief

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant