Foto: PR
Foto: PR

Brandweer Lichtenvoorde zoekt nieuwe collega's

Algemeen

LICHTENVOORDE - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Lichtenvoorde kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken.

Wie benieuwd is of een functie bij de brandweer wat is voor hem of haar, is welkom op maandag 3 oktober om 19.30 uur op de informatieavond bij de brandweerkazerne aan de Vragenderweg 5 in Lichtenvoorde. men wordt ontvangen met een kop koffie en vervolgens is er een korte presentatie. Van 20.00 tot 21.00 uur zijn er demonstraties. Ook is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen.

Brandweerpost Lichtenvoorde bestaat uit ongeveer 32 vrijwilligers. Zij combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweervrijwilliger. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn nieuwe brandweerlieden nodig. Iedereen tussen de 18 en 45 jaar die woont en werkt in Lichtenvoorde is uitgenodigd op 3 oktober.
Als brandweervrijwilliger is men in de gelegenheid om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en zich in te zetten voor het redden van mens en dier.
De brandweer zorgt voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangt men een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer men, als men in loondienst is, toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. Indien nodig bemiddelt de brandweer daarin.
Wie geïnteresseerd is maar niet naar de informatieavond kan komen kan een kijkje nemen op www.bwao.nl. Laat daar contactgegevens en telefoonnummer achter, dan wordt er contact opgenomen.
Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant