Info-avond 'huiswerk' en 'digitaal opvoeden'

Algemeen

WINTERSWIJK - Op maandagavond 3 oktober verzorgen door Jetske Veenhuis (Jetstream RT en huiswerkbegeleiding) en Marianne Kleinhesselink (orthopedagoog) interessante themabijeenkomsten. Meedoen kost niets. En uiteraard staat het iedereen vrij om één van de twee bijeenkomsten te bezoeken. De avond is opgezet op verzoek van het Centrum Jeugd en Gezin en bedoeld voor ouders uit Aalten, Winterswijk en Oost Gelre.

Huiswerk
'Heb je je huiswerk af?' wordt in menig gezin dagelijks gevraagd. Vooral in de benedenbouw van de middelbare school zijn ouders vaak sterk betrokken bij het maken en overhoren van huiswerk. Sommige kinderen zien dat als een welkome steun, maar dat is lang niet overal zo. Goedbedoelde hulp wordt door de puber als bemoeizucht ervaren en kan voor veel spanningen zorgen bij het begeleiden van het huiswerk.In het eerste deel van de info-avond gaat Jetske Veenhuis in op vragen als: 'Hoe kunnen we als ouders helpen?' en 'Hoe kan ik het puberbrein beter begrijpen?'. Daarnaast geeft zij tips en vertelt ze wat je als ouder beter niet kunt doen.

Digitaal opvoeden
Pokémon Go! Wat een hype hebben we deze zomer achter de rug. Kinderen en jongeren (maar ook hun ouders) die ineens naar buiten gaan. Weliswaar gebogen over hun mobieltje, maar toch… ze komen in beweging! En daar zit je dan als opvoeder… Wat moet je hier nou weer mee? Accepteren dat de digitale wereld nu eenmaal niet meer weg te denken is. Hoe ga je daar als opvoeder mee om? Wat wil je je kind leren op weg naar zelfstandigheid? Welk voorbeeld geef je zelf?
In het tweede deel van de avond wordt inzicht verschaft in de digitale opvoeding vanuit het perspectief van de Acceptatie en Commitment Therapie (ACTief opvoeden). Samen met orthopedagoog Marianne Kleinhesselink gaan deelnemers aan de workshop aan de slag om hier handvatten voor te krijgen.

Info-avond met twee themabijeenkomsten is op maandag 3 oktober. Van 19.30 tot 201.15 uur gaat het over huiswerk, van 20.30 tot 21.30 uur over digitaal opvoeden.
De bijeenkomst is bij Jetstream RT en huiswerkbegeleiding op de eerste etage van Kreilstraat 31 in Winterswijk. Er zijn geen deelnamekosten aan verbonden; aanmelden is wel noodzakelijk en kan via info@jetstream2000.nl of info@zelf-verstandig.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant