Anne & Sabine treden op tijdens de Instuif. Foto: PR
Anne & Sabine treden op tijdens de Instuif. Foto: PR

Instuif met jeugdorkest en Duo Anne en Sabine

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op de Instuif van 2 oktober in Woon- en Zorgcentrum Antoniushove in Lichtenvoorde vormen de klanken van het B-orkest van de harmonie Lievelde en het duo Anne &Sabine samen de hoofdschotel. Aanvang 14.30 uur. Toegang 5 euro.

Anne en Sabine zijn ruim 4 jaar een duo en hebben een grote passie voor muziek. Beiden kwamen er bij toeval achter dat hun stemmen goed bij elkaar pasten en van toen af zingen ze samen. Als klein meisje zong Anne al voor haar familie en op feestjes. Op de basisschool kwam ze erachter dat ze zingen steeds leuker begon te vinden en ondanks haar verlegenheid deed ze toch maar mee met talentenjachten in de klas. Later op de middelbare school en op de kappersopleiding zong ze regelmatig bij bijzondere gelegenheden.
Sabine had van jongs af aan al iets met muziek. Haar ouders zijn al jaren lid van de harmonie en bespelen beiden saxofoon. Al snel nam Sabine blokfluitles waarna ze ook de keuze voor een instrument mocht maken. Ze koos voor de dwarsfluit en omdat zingen haar allergrootste passie is besloot ze gitaar te gaan spelen.

Toen Anne en Sabine elkaar ontmoetten viel alles op zijn plek. "Onze stemmen pasten goed bij elkaar, vooral als het tweestemmig kan, want daar ligt de kracht." Hun repertoire varieert van muziek uit de jaren 80's/90's tot de muziek van nu. Ze geven ook vaak hun eigen draai aan nummers.

Het duo heeft de afgelopen jaren veel verschillende optredens gegeven zoals: Ladies Nights, Nieuwjaarsgala, buurtfeesten, Winkel in Concert, VIP-avonden en zelfs tijdens een trouwceremonie. Ook deden ze mee aan Rabo on Stage. Hiervan hebben ze erg veel geleerd. Afgelopen december hebben ze met de Harmonie van Harreveld opgetreden met het Musical Concert. Op 2 oktober brengen ze veel Nederlandstalige nummers ten gehore, maar ook af en toe Engelse nummers. Ze hopen dat hun tweestemmigheid de mensen kippenvel gaat bezorgen.

B-orkest harmonie Lievelde
Het B-orkest van harmonie St. Willibrord uit Lievelde is een volwaardig orkest waar, naast jeugdleden, ook leden uit het A-orkest meespelen. Het B-orkest telt rond de 20 personen en het vormt de schakel tussen beginnend musiceren en het A-orkest. Na ongeveer een jaar instrumentaal onderwijs kan men toetreden tot dit orkest.

Het B-orkest is ontstaan uit het jeugdorkest. Omdat het orkest toegankelijk is voor alle beginnende muzikanten, ongeacht de leeftijd, is de naam een aantal jaren terug veranderd in het B-orkest. Toch bestaat het B-orkest op dit moment grotendeels uit jeugdleden. Het niveau binnen het orkest is erg verschillend, momenteel zijn er twee nieuwe leden gestart en daar wordt bij de keuze van het repertoire rekening mee gehouden. Veelal worden nummers gespeeld, die speciaal voor B-orkesten zijn gecomponeerd.

Het orkest treedt een aantal keren per jaar op al dan niet gezamenlijk met het A-orkest. Een voorbeeld hiervan was het afgelopen zomerconcert. Naast het eigen optreden werden onder andere de nummers 'You'll be in my heart' en 'Pop, rock & blues suite' samen met het A-orkest gespeeld. Daarnaast verzorgt het B-orkest jaarlijks de muzikale omlijsting van de diploma-uitreiking van de 'Zo maak je muziek'-cursus. Deze cursus wordt door de harmonie na schooltijd gegeven als voorbereiding op het reguliere muziekonderwijs. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willem Loff.
Op programma voor 2 oktober staan de volgende nummers: Deel 1: Yankee doodle doo, Spanish Night, Tell me. Deel 2: India Rock, Beauty and the beast, Slapstick show (Zie ook de rubriek Keitjes).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant