KSH verliest met 3-0 van VIOS B

Algemeen

HARREVELD - KSH heeft met 3-0 verloren van Vios B. Bij KSH ontbraken Job Wopereis en Davey Wopereis bij de selectie, terwijl Ad Wolters – terugkomend van verscheidene blessures – weer op de bank kon plaatsnemen. Ook werden Jasper Giesen en Thijs Schutten aan de selectie toegevoegd.

Omdat de kilometer vretende mid-mid Davey Wopereis een aantal maanden voor zijn studie in Portugal zal vertoeven, werd vandaag besloten om nieuwe aanwinst Timon Heusinkveld op deze positie te posteren. Vanaf de aftrap kreeg KSH echter geen grip op het vandaag prima voetballende VIOS. KSH was erg slordig aan de bal, wat resulteerde in een aantal grote kansen van het team uit Beltrum. De grootste kansen kwamen daarbij voort uit standaard situaties. Vanuit twee vrije trappen lieten beide centrale verdedigers zien over een goede trap te beschikken, door de bal hard op de lat te vuren. KSH wankelde en mocht van geluk spreken dat het nog lang 0-0 stond. Toch was het vlak voor rust raak. Uit een corner vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet en doorgekopt door onze centrale verdediger en tevens aanvoerder Dennis van Bronckhorst. Hierdoor belandde de bal voor de voeten van rechtsbuiten Freek Helmers. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal, weliswaar met zijn scheenbeen, hard en kruislings via de binnenkant van de paal in de linkerhoek: 0-1.

Nu het rustsignaal klonk was het spel wel, maar de stand zeker nog geen aanleiding om de winst zomaar weg te geven; er was nog hoop op een beter KSH in de tweede helft. Het elftal werd daarom in de rust gewijzigd. Stan te Brake, die voor rust al binnen de lijn gekomen was voor de geblesseerde Dave Sasse, schoof door naar het middenveld, terwijl Luuk te Dorsthorst vanaf dat moment als voorstopper ging fungeren. Luuk Rietberg en Leon Dankbaar wisselde elkaar af op de linksback- en linksmid-positie en Henk Lamar schoof vanaf het middenveld door naar de rechtsbuiten positie. Met deze wijzigingen stond KSH wel beter, maar was het zeker nog niet het KSH dat we van de voorgaande wedstrijden gewend waren. Toch ontstonden wel kleine kansen voor de thuisclub en begon het geloof in een goede afloop te groeien. Tot het moment dat een vrije trap van Jordy Berentsen werd geblokt en leidde tot een snelle counter van Beltrumse zijde, dat resulteerde in de 0-2.

Op dat moment werd door de leiding besloten om Ad Wolters als extra aanvaller in te brengen en één-op-één achterin te gaan spelen. Door deze omzetting ontstond vanaf de 70e minuut druk van KSH, met verschillende grote kansen tot gevolg. KSH had misschien in deze fase misschien wel drie á vier keer kunnen scoren. Spits Dirk Spieker werd namelijk twee keer één-op-één voor de keeper gezet, waarbij beide keren de sluitpost redding bracht. Ook werden twee scherpe voorzetten van achtereenvolgens Jeroen Kampshof en Dirk Spieker onbenut, doordat de twee kopballen van Ad Wolters werden gekeerd door de wederom sterk spelende keeper. Na deze kansenregen werd bij een nieuw op te zetten aanval door Luuk te Dorsthorst gekozen voor een lange bal. Deze werd onderschept en dit leidde direct de counteraanval in voor de bezoekers. De verdediging stond op dat moment helemaal verkeerd en Leon Dankbaar probeerde met zijn allerlaatste energie de aanvaller nog in te halen, maar tevergeefs: de aanvaller kruiste goed voor Leon Dankbaar langs en kon daarna eenvoudig de eindstand binnenschuiven.

Een 0-3 verlies voor KSH na een slechte wedstrijd, waarin VIOS verdiend heeft gewonnen. Het devies voor vandaag is om de wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten en om te schakelen naar de wedstrijd van volgende week: Wolversveen – KSH.