Afbeelding

Uitslagen Litac

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Litac-teams behaalden afgelopen week de volgende resultaten.

Na de geflatteerde nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Zwolle (3-7) moest Heren 1 ook dit tweede competitieweekend genoegen nemen met een nederlaag. Geen opwekkend begin dus.
Daarbij opgeteld de hardnekkige blessure bij nieuwkomer Lars Banning kan gesproken worden van pure pech. Nijmegen 1-Litac werd 6-4. Was het Lichtenvoordse team vorige week tegen Zwolle – dat net gedegradeerd was uit de 2e divisie- ronduit ongelukkig door na een lange wedstrijd, waarin maar liefst in vier wedstrijden in de vijfde set werden verloren, geflatteerd te verliezen, nu moest men ook nog met een invaller naar Nijmegen. Lars Banning die als enige van het jeugdteam dat in mei landskampioen werd overstapte naar het 1e herenteam heeft zijn arm, o.a. na een trainingsstage in China, zodanig overbelast dat het er voorlopig niet al te rooskleurig uitziet.
Nu ook Aaron Albeck vanwege zijn werk zaterdagmiddag niet op een zo vroeg tijdstip (de wedstrijd begon om 14.30 uur) kon spelen werd een beroep gedaan op Jasper Bluiminck. Het verschil was voor hem te groot, maar tegenvallend was het uiteindelijke resultaat van Sander Spijkers. Hij bood niet alleen goed tegenstand, met wat meer geluk had hij zeker een of meer winstpunten gescoord. Alles ging in de vijfde set verloren! Heel jammer.
Man of the match was Robert Kock die zowaar ongeslagen bleef. Met Sander wist hij ook het dubbel te winnen, maar dat neemt niet weg dat men met een gevoel van teleurstelling huiswaarts ging. Ongetwijfeld moet er in de return meer in zitten en dat is ook hoognodig wil men wegblijven uit de onderste regionen.

De jeugd deed het goed.

Litac 1 – Bit.nl (Ede) 6-4
Een mooie seizoensopening voor de Lichtenvoordse jongens. Zowel Joor Bluemink als Julius Bulten wisten twee tegenstanders te overrompelen. Heel mooi! Indi v.d.Ley kwam tot één zege. Het zesde en winnende punt kwam in het dubbel tot stand.

Litac 2 – Zevenaar 1 7-3
Grote man was hier Dani Hu die zich door al zijn tegenstanders liet feliciteren. Daarmee werd hij de enige speler die deze zaterdag met de volle winst naar huis ging. Hulde! Ruben Bolk bleef iets achter met 2 zeges, terwijl Teun Rensing het bij 1 overwinning liet. Ook hier werd het dubbel gewonnen.
Intussen werd ook het 2e duel in en tegen Slagvaardig 1 uit Rheden in winst omgezet (3-7), waarmee dit team met Oni uit Wychen de koppositie inneemt.

Litac 3 – Bit.nl 4 4-6
Twee mooie punten voor Donna Hu en Remo Harbers, samen goed voor de vier behaalde winstpunten. Jammer dat na de stand 4-4 zowel Remo als Sandor Lazeri (bij wie de teller dit keer op nul bleef staan) de tegenstanders te veel kansen gaven.
Hercules 4 (Terborg) – Litac 3
Opnieuw een 6-4 nederlaag. Ster van de middag was Remo Harbers die al zijn partijen in winst omzette. Het dubbel leverde ook nog een punt op, want helaas konden zowel Sandor Lazzeri als Willem Rensing geen winstpunten toevoegen.

Litac 4 – TVO 1 (Oosterhout) 1-9
Gelukkig wist Arno van Ooijen de eer voor de Lichtenvoordenaren te redden, want de gebroeders Koen en Joris van Herwaarden moesten 3x buigen voor dit sterke team uit de Overbetuwe.
Ook de 2e wedstrijd bracht geen enkel succes. Met 0-10 werd het zelfs nog erger dan de 1e keer. De spelers van Sethone uit Zetten-Andelst waren gewoon te sterk. Maar zowel Arno als de gebroeders van Herwaarden zijn niet van plan de moed op te geven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant