Vanaf de presentaite van de plannen stond heel Mariënvelde achter de plannen. Foto: PR
Vanaf de presentaite van de plannen stond heel Mariënvelde achter de plannen. Foto: PR

BMV Mariënvelde wordt geopend

Algemeen

MARIÉNVELDE - Op vrijdag 30 september wordt er een kroon op het werk gezet bij een uniek project. Dan wordt het BMV-gebouw in Mariënvelde geopend. Een nieuw hoogtepunt, zoals voorzitter Marianne Kallen dat aangeeft.

"Als men bedenkt dat men vijf jaar geleden opnieuw leven heeft geblazen in de wens van veel Mariënvelders en van drie verenigingen (VVM, GVM en Marvo'76), en nu ziet wat er staat, dan mag iedereen trots zijn op zijn of haar bijdrage. Het mooie van de BMV Mariënvelde is dat het van, voor en door Mariënvelders is. Begonnen uit een stuurgroep van acht mensen, waarin transparantie, verbinden, samenwerken en inspireren belangrijke items waren", aldus de voorzitter.
Na informatieavonden gaven de dorpsbewoners in 2011 hun fiat aan de stuurgroep. Nu staat het gebouw er. Die stuurgroep van acht mensen heeft dit natuurlijk niet alleen gedaan. Bij de planvorming voor de gemeente hielpen in de hoogtijdagen veertien werkgroepen, van drie tot zeven personen. De Architectengroep Gelderland zette zich in op basis van no cure no pay. Zij maakten de ontwerpen en het bestek.

Uniek
De BMV is uniek, zo vindt de stuurgroep. Omdat de gemeenteraad unaniem 1,2 miljoen euro beschikbaar stelde, dat er een zorgcorparatie is ontstaan vanuit de gemeenschap, die vanuit de BMV de zorg in het dorp organiseert, uniek dat het duurzaam gebouwde complex gebouwd is met 150 vrijwilligers, die er inmiddels meer dan 9000 vrijwilligersuren in staken. Kallen: "Duidelijk is in ieder geval dat het dorp trots mag zijn op alle mensen die dit hebben gerealiseerd. Een gebouw, dat voor hen én door hen is gebouwd."

De officiële opening is op vrijdag 30 september voor genodigden, die zich hebben aangemeld via aanmelden@marienveldsbelang.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant