Opnieuw nederlaag voor Longa '30

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 wacht nog altijd op de eerste zege van dit seizoen. Bij koploper Bemmel had men lang zicht op tenminste een punt, maar ging het alsnog mis: 2-1.

Naast de al langer geblesseerden (Luc Belterman, Ferdy Slob, Tim Bader, Robbin Rooks en Janik Wolters), vielen afgelopen week ook Luuk Hulshof, Ino Wolters en Simon Klein Goldewijk nog af door een blessure. Het was daarom even puzzelen voor trainer Jeroen van Haaren, maar er stond een goed elftal aan de aftrap in Bemmel. Longa '30 heeft een brede selectie en heeft daar nu meteen al profijt van. Dat het ook voor de toekomst wel snor zit, bewijst het feit dat de verdediging gemiddeld 19 jaar oud was.

Longa '30 had er voor gekozen om Bemmel het spel te laten maken. De thuisploeg had gedurende de wedstrijd ook het grootste deel van het balbezit, maar qua kansen ging de wedstrijd gelijk op. Longa '30 werd het eerst gevaarlijk, maar de inzet van Mark Elferink werd gekeerd door de doelman. Halverwege de 1e helft kreeg Bemmel binnen een minuut twee grote kansen, waarbij de tweede verzilverd werd door Tim Vonk: 1-0. Kort daarna stond het al weer gelijk. Boet Kemperman was attent toen de Bemmelkeeper een corner losliet: 1-1. Nog voor rust kreeg Bemmel de uitgelezen mogelijkheid opnieuw te scoren, maar doelman Pim te Loeke stopte de slap ingeschoten strafschop van Ricky Houterman.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Longa '30 liet Bemmel aan de bal, maar gaf bijna geen kans weg. Dit lukte tot de 75e minuut. De linksbuiten ging over het been bij Floris Eskes en de leidsman wees opnieuw naar de stip. Ditmaal was het de beurt aan Nick Reijmers, maar ook hij zag zijn penalty gestopt worden door Pim te Loeke. Helaas was Reijmers attent en werkte de rebound wel tegen de touwen, ook al zat Te Loeke hier ook nog aan: 2-1. In de slotfase ging Longa '30 op zoek naar de gelijkmaker en was dichtbij via Thomas Kerperien en Freek Heinsbroek. Kerperien zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, terwijl Heinsbroek zijn vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.
Opstelling Longa '30: Te Loeke, Te Dorsthorst (46. Kruip), Harmelink, Eskes, Elferink, Weijman, Te Veldhuis, Kemperman (72. Kerperien), Scheffer (72. Ikink), Wiegerinck en Heinsbroek.

Aanstaande zondag speelt Longa '30 opnieuw uit. Ditmaal gaat het op bezoek bij BVC '12. De promovendus is het seizoen goed gestart met twee overwinningen en twee gelijke spelen.