Inspiratieloos Erix lijdt verdiende nederlaag tegen gemeentegenoot KSH

Algemeen

LIEVELDE - Erix heeft in de inhaalwedstrijd tegen KSH een verdiende nederlaag geleden. 1-3 was de eindstand. Erix zat geen moment in de wedstrijd.

De wedstrijd begon nog enigszins redelijk voor de voetballers van Erix. Rick ten Have kreeg in de 2e minuut een goede schietkans. Zijn schot ging echter voorlangs het KSH-doel. KSH was de ploeg die het meeste balbezit had en ook het betere van het spel. Toch leek Erix in de 19e minuut een goede kans te creëren. Een aanval over de rechterkant via Koen Klein Tank werd in de kiem gesmoord. Zijn eindpass bereikte net niet Rowan Weenink waardoor deze kans verloren ging. In de 23e minuut werd een goede voorzet van Rick ten Have naast gekopt door Rowan Weenink. Daarna kwam KSH steeds beter in het spel en dit leidde tot een goede kans voor de gasten in de 25e minuut. Een voorzet vanaf rechts belandde op de lat boven Erix-doelman Tim Klein Tank. De terugspringende bal werd in de rebound net naast het Erix-doel geschoten. Een minuut later, in de 26e minuut, was het dan wel raak voor KSH. Een goede aanval via de rechterkant leidde ertoe dat een KSH-middenvelder alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank opdook. Tim redde in eerste instantie nog goed, maar in de rebound was hij kansloos: 0-1. Zoals vermeld had KSH in deze fase het betere van het spel en bij Erix lukte er bar weinig. Veel foute passes en veel duels werden verloren. In de 37e minuut kwam Erix toch uit het niets op gelijke hoogte. Luuk Weenink scoorde uit de kluts de 1-1. Hierna kwam Erix iets beter in het spel zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De ploegen gingen rusten met 1-1.

Na rust was er hetzelfde spelbeeld. KSH had het betere van het spel en het lukte Erix maar niet om in het ritme te komen. Veel foutieve passes en duels die in het voordeel van KSH werden beslist. In de 61e minuut kwam KSH dan ook verdiend op voorsprong. Het hart van de Erix-defensie werd hierbij eenvoudig uitgespeeld en de spits van KSH schoot vanaf rand 16-meter de bal prima binnen: 1-2. Erix probeerde het wel maar niets lukte. Ballen sprongen van de voet af em passes kwamen niet aan, met als gevolg dat Erix niet in het spel kwam en KSH eenvoudig op de been bleef. In de 74e minuut viel de definitieve beslissing. Een afstandsschot werd van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank kansloos was. De bal zeilde over Tim in het Erix-doel. 1-3. Hierna zakte KSH wat terug en Erix creërde enkele kleine kansjes, maar de overtuiging ontbrak bij de de mannen van trainer Bjorn Zweerink.

Hiermee lijdt Erix de tweede nederlaag op rij. Zondag 30 oktober speelt Erix wederom thuis. Dan tegen Wolfersveen.