Het diamantenpaar in de koets op de markt in Lichtenvoorde. Foto: PR
Het diamantenpaar in de koets op de markt in Lichtenvoorde. Foto: PR

'Wens in vervulling'

Algemeen

VRAGENDER - 'Een wens die na zestig jaar in vervulling is gegaan.' Zo omschreven de 84-jarige Joop en zijn echtgenote Rina (78) van Mannekes uit Rotterdam de rondrit met de koets, waarmee zij op hun 60-jarige huwelijksdag verrast werden door de familie Wisselink uit Vragender, op maandag 24 oktober.

Het diamanten echtpaar vierde deze heuglijke dag samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen in groepsaccommodatie 't Meekes aan de Aaltenseweg. Het gezelschap van in totaal achttien personen geniet een week lang van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. De toer met de 'koninklijke koets' was een absoluut hoogtepunt.
Zestig jaar geleden ging het bruidpaar in een Chevrolet naar het stadhuis van Rotterdam om in de echt te worden verbonden. "Ik droomde als 18-jarig meisje van een bruiloft in een koets, maar dat zat er niet in. Dat deze droom nu alsnog uitkomt, is met geen woorden te beschrijven", zei Rina van Mannekes na afloop.

Op de foto poseert het trotse diamanten bruidspaar met enkele gezinsleden bij de Lichtenvoordse Kei op de Markt. De koets werd getrokken door de merrie Elisa, met op de bok Henri Wisselink en zijn dochter Henrike.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant