Longa '30 weet weer wat verliezen is

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 1-0 verloren van Germania. Na drie zeges op rij staat Longa '30 weer met beide benen op de grond. Ten opzichte van vorige week moest trainer Jeroen van Haaren zijn ploeg op drie plaatsen wijzigen door blessures bij Tim Bader en Dirk Harmelink en de schorsing van Jurgen Weijman.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de Longasupporters. Germania was feller en voetbalde ook nog eens gemakkelijker. Longa '30 creëerde geen enkele kans, maar wist wel te voorkomen dat de Groesbekers op voorsprong kwamen. Germania was vooral gevaarlijk via schoten van afstand, maar doelman Pim te Loeke hoefde amper in actie te komen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

De tweede helft was een stuk leuker, met name de laatste 20 minuten. De wedstrijd ontbrandde toen volledig en beide ploegen kregen kans na kans. Longa '30 opende de kansenregen, maar Tom Ikink (2 x), Freek Heinsbroek (2 x) en Thomas Kerperien kregen de bal er niet in. Aan de andere kant was ook Germania een aantal keer dichtbij, zo raakte het de paal en zag het de bal van de doellijn gehaald worden door Te Loeke. Naast alle kansen maakten beide grensrechters nog een aantal veelbelovende aanvallen onschadelijk. Vlak voor tijd kreeg Longa '30 hier de rekening voor gepresenteerd toen de scheidsrechter besloot het advies van zijn assistent naast zich neer te leggen. Invaller Melvin de Klijn profiteerde en schoof de 1-0 beheerst binnen. Longa '30 claimde in de slotminuut nog een penalty nadat Luc Belterman de bal tegen een arm aanschoot, maar kreeg de arbitrage niet mee.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Belterman, Klein Goldewijk, Eskes, Elferink, T. Wolters, Te Veldhuis, Kemperman, Ikink, Wiegerinck (66. Kerperien) en Heinsbroek.
Komende zondag moet Longa '30 weer vol aan de bak. Alcides, dat 1 punt boven Longa '30 staat, komt op bezoek in Lichtenvoorde.