Afbeelding

Gengelen rondom Vragender

Algemeen

Op 13 november voor de 13de keer 10 kilometer gengelen

VRAGENDER - Aankomend weekend, de tweede zondag in november, is er weer gelegenheid volop te genieten van het landschap en de mooie natuur rondom Vragender. Op zondagmorgen 13 november kan men - deze traditie is er al weer voor de dertiende keer - de wandelschoenen aan. Al 'gengelend' over bestaande wandelpaden maar ook over terreinen waar wandelaars normaal gesproken niet kunnen komen. De wandeling is ongeveer tien kilometer lang.

De organisatie, het Vragenders Belang, ziet er weer naar uit. Een woordvoerder: "Een goede reden om familie, vrienden of buren uit te nodigen om samen deze mooie tocht te beleven. Deze tocht is ieder jaar een groot succes. Om die reden is het een groot goed om deze in ere te houden. Ook dit jaar hebben we weer een verrassende tocht uitgezet. Op de pauzeplek wordt gezorgd voor de inwendige mens, hier kunt u even uitrusten met koffie, fris of heerlijke erwtensoep."

Expositie
Aan het einde van de tocht is er in de expositie ruimte van de Stichting Marke Vragender Veen een fototentoonstelling te bezichtigen van de middenstand in Vragender uit vroegere jaren. Deze is samengesteld door de oudheidkundige vereniging van Lichtenvoorde.

Honden zijn niet toegestaan op erven of privéterreinen.
Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur kan men vertrekken voor de gengelocht, vanaf molen de Vierwinden op de Bult.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant