Sint op het paard in Lichtenvoorde
Sint op het paard in Lichtenvoorde

Sinterklaas populair in Lichtenvoorde

Algemeen



LICHTENVOORDE - De goedheilig man mag zich samen met zijn zwarte Pieten verheugen in een grote populariteit in de Keistad. Zondagmiddag trok St. Nicolaas gezeten op zijn paard door het centrum van Lichtenvoorde om uiteindelijk op de Markt uit te komen, waar een grote en enthousiaste menigte op hem wachtte.

Door Ferry Broshuis (tekst en foto's)

Hoewel het helaas regende maakte dat het enthousiasme van vooral de kinderen niet minder. Misschien kwam dat enthousiasme ook wel door de grote hoeveelheid Pieten waaronder velen met acrobatische talenten want ze zaten zelfs op de daken rondom de Markt. St. Nicolaas werd op de Markt welkom geheten door burgemeester Annette Bronsvoort en die zei dat ze trots is op de kinderen in Lichtenvoorde en dat ze blij was dat de Sint in het prachtige Lichtenvoorde was. Nou, de Sint op zijn beurt putte zich ook uit in loftuitingen en het ziet er dus naar uit dat de kinderen allemaal goed zullen worden beloond op 5 december.

Cadeaus
St. Nicolaas is een man van cadeaus, maar zondag werden hem ook cadeaus aangeboden, zoals lekker gebak gemaakt door een juffrouw van de Frans ten Boschschool. Volgend jaar zal dat een andere school gaan doen. En er waren heel - maar dan ook heel veel – tekeningen voor de Sint gemaakt en de beste makers daarvan werden opgeroepen en kregen een cadeautje. Er was zondag ook veel muziek en er werden vrolijke Sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen. Sint Nicolaas wist blijkbaar dat de burgemeester goed kan zingen en zij mocht een liedje zingen en zelf uitzoeken en dat werd 'Zie ginds komt de stoomboot'. Dat kent natuurlijk iedereen en zo werd het dus een mooie zangpartij op de Markt. De Sint zelf was ook blij in Lichtenvoorde te zijn, na zaterdag in Maassluis voet aan wal te hebben gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant